Tarcea: Sunt cifre reci și seci care caracterizează supraaglomerarea Justiției de care puțini sunt conștienți

Tarcea: Sunt cifre reci și seci care caracterizează supraaglomerarea Justiției de care puțini sunt conștienți

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a declarat marți că rezultatele prezentate de Ministerul Public sunt "cifre reci și seci" care caracterizează activitatea în general a sistemului judiciar din România și care arată supraaglomerarea Justiției, de care "foarte puțini sunt conștienți".

"Am ascultat, domnule procuror general, concluziile scurte ale dvs. în ceea ce privește activitatea Ministerului Public pentru 2016 și nu am făcut altceva decât să constatat cifrele reci și seci, cifre care de altfel caracterizează activitatea în general a sistemului de justiție din România. Și aici m-aș referi în primul rând la supraaglomerare. Supraaglomerarea parchetelor, supraaglomerarea instanțelor, supraaglomerare de care foarte puțini sunt conștienți și înțeleg ce înseamnă acest lucru", a afirmat Tarcea, cu prilejul prezentării bilanțului activității Ministerului Public pe 2016.

Ea a spus că, din păcate, sunt și mai puțin cei care realizează care nu doar supraaglomerarea reprezintă problema cu care se confruntă instanțele și parchetele din România, precum și activitatea celor care au un rol în desfășurarea actului de justiție.

"Mai sunt și alte impedimente și vorbesc aici de sedii improprii, despre mijloace materiale insuficiente și totodată mijloace umane insuficiente. Vorbesc despre legislația instabilă și inadecvată și, de ce nu, de un mediu social deseori ostil. Cu toate aceste impedimente, există totuși rezultate bune și rezultate foarte bune așa cum rezultă și din bilanțul dvs. de activitate", a susținut șefa ÎCCJ.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...