TÂRFOIUL recunoaște că va fi pus la POLIGRAF! Miza, MILIONUL de la Vântu!

TÂRFOIUL recunoaște că va fi pus la POLIGRAF! Miza, MILIONUL de la Vântu!

Târfoiul Calin Popescu-Tariceanu afirma, intr-un comunicat de presa, ca a acceptat fara ezitare sa se supuna "de buna-voie" testului poligraf la audierea din cursul diminetii de la DNA in dosarul lui Bogdan Olteanu, dar ca nu se mira ca surse judiciare din interiorul DNA au scurs "asa-zise informatii" precum faptul ca nu a raspuns unor intrebari pentru ca nu isi amintea. Tariceanu isi reia in comunicatul transmis de biroul de presa al Senatului atacurile catre DNA, afirmand ca lupta anticoruptie "s-a transformat intr-un paravan in spatele caruia se duce adevarata lupta partizana" si ca procurorii nu raspund pentru "abuzurile" pe care le fac. 

Surse judiciare spun că Sorin Ovidiu Vîntu, cel care ar fi dat un milion de euro lui Tăriceanu și un milion de euro lui Bogdan Olteanu pentru numirea unui apropiat în funcția de guvernator al Deltei Dunării unde avea interese economice, ar fi cerut ca martorul Călin Popescu Tăriceanu să fie supus testului cu detectorul de minciuni. 

Vîntu ar fi trecut testul poligraf. Altfel spus, proba cu detectorul de minciuni ar confirma susținerile acestuia potrivit cărora le-ar fi dat banii lui Olteanu și Tăriceanu.

Ce spune Tăriceanu:

”Așa cum am anunțat în mod oficial, în această dimineață m-am prezentat la sediul DNA pentru a răspunde întrebărilor procurorilor în calitate de martor, în dosarul în care este cercetat Bogdan Olteanu.

După cum se știe, în faza de instrumentare a unui dosar, procedura nu permite părților: procurori, martori, avocați etc, să dezvăluie publicului conținutul discuțiilor purtate cu procurorul de caz. M-am conformat acestei obligații legale, așa cum s-a văzut la ieșirea mea de la audierea de la DNA. Din păcate, legea a fost respectată unilateral, doar de către subsemnatul, pentru că scopul vădit al conducerii DNA manifestat în ultima vreme este încercarea de a-mi compromite imaginea publică în perspectiva alegerilor parlamentare. Acest ”modus operandi” al conducerii DNA este posibil și din cauza faptului că procurorii nu răspund în niciun fel pentru abuzurile pe care le comit.

Având în vedere palmaresul bogat al DNA în privința scurgerilor către presă a unor informații confidențiale din dosare în care sunt implicate numele unor politicieni indezirabili sau incomozi, n-am fost surprins să văd la venirea mea la DNA că presa fusese informată din timp despre ora exactă la care urma să aibă loc audierea mea, așa încât imaginile în care președintele Senatului României intră la DNA să-și facă efectul de imagine distructiv. În loc să se preocupe de soluţionarea corectă a dosarelor, audierile unor politicieni la DNA s-au transformat în surse generatoare de invenţii şi zvonuri pentru presă şi de imagini insinuant-compromiţătoare. Lupta cu corupţia pentru care a fost înfiinţată DNA s-a transformat într-un paravan în spatele căruia se duce adevărata luptă partizană.

Urmând această realitate notorie, nu m-a mirat nici faptul că din ”surse judiciare”, adică din interiorul DNA, așa cum au relatat mai multe televiziuni, s-a scurs o  serie de aşa-zise informaţii. De exemplu, că nu am răspuns unor întrebări sub pretextul că nu-mi amintesc ş.a.

Am emis acest comunicat pentru că doresc să fie extrem de limpede pentru toată lumea: m-am prezentat în respectul legii la DNA, am răspuns cinstit și cu bună-credință la întrebările procurorilor în dorința ca adevărul să iasă la iveală. De aceea am acceptat fără ezitare propunerea procurorului să mă supun de bună-voie testului poligraf, chiar dacă acesta nu este recunoscut drept probă în fața instanței. Altfel, nu aveam nicio obligaţie procedurală şi nimeni nu putea să-mi impună acceptarea acestui test.

Aşa cum am mai spus, mă aştept ca, în perioada care a mai rămas până pe 11 decembrie, DNA să-și întețească atacurile împotriva unor lideri politici, așa cum s-a întâmplat înaintea alegerilor locale, când mulți candidați au fost scoși din cursă de procurori, după care s-a așternut liniștea pe dosare ce păreau extrem de consistente şi care au fost intens mediatizate.

Mai vreau să se știe că nu voi ceda presiunilor și încercărilor de intimidare şi discreditare, indiferent de la cine vin acestea.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu prin intermediul unui comunicat.
 Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...