Tăriceanu afirmă că se va prezenta miercuri la ÎCCJ

Tăriceanu afirmă că se va prezenta miercuri la ÎCCJ

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat că miercuri se va prezenta la Înalta Curte de Casație și Justiție la termenul din dosarul în care a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă.

"Voi merge, deși am și moțiunea de cenzură aici și este obligația mea să particip. O să mă duc de dimineață. Nu știu dacă o să pot să termin până la ora la care este ședința de la ora 12.00 dedicată moțiunii", a afirmat marți Tăriceanu.

De asemenea, el a precizat că Șerban Nicolae va reprezenta miercuri Senatul la CCR unde se discută cererile președintelui Klaus Iohannis și șefei Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, privind constatarea unui conflict între puterile statului în urma adoptării OUG privind modificarea Codurilor penale.

"La Curtea Constituțională nu merg. Am semnat deja punctele de vedere și ne va reprezenta senatorul Șerban Nicolae care este specialist în drept", adăugat Tăriceanu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

5 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor