Tăriceanu anunță că ALDE rămâne la guvernare și cere ”remaniere mai largă”. Vrea rediscutarea OUG 114 și a FSDI și privatizarea a 10-15% din acțiunile Hidroelectrica!

Tăriceanu anunță că ALDE rămâne la guvernare și cere ”remaniere mai largă”. Vrea rediscutarea OUG 114 și a FSDI și privatizarea a 10-15% din acțiunile Hidroelectrica!

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat miercuri că ALDE rămâne în coaliția cu PSD și la guvernare. El a spus că a existat un vot în ședința conducerii ALDE și au existat doar două abțineri în acest sens, relatează G4Media.

 
Liderul ALDE a anunțat că va cere premierului Viorica Dăncilă ”o remaniere mai largă sau chiar o restructurare a guvernului”.

Tăriceanu a susținut că îi va cere premierului Dăncilă să se renunțe definitiv la ideea de OUG-uri pe justiție, dar și redeschiderea discuției pe OUG 114.

De asemenea, liderul ALDE a spus că vrea rediscutarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții și eventuala înființare a unei bănci speciale pentru antreprenorii români.

Despre haosul de la votul din Diaspora, Tăriceanu a spus că ”Se pune problema ce soluții găsim. Nu a existat nici un fel de rea voință din partea Guvernului. Numărul de secții s-a dublat. Aglomerațiile s-au datorat și din cauză că au fost trei voturi. Nu trebuie să dăm mai multe explicații. Trebuie să găsim o soluție pozitivă, propunerea noastră este să facă vot anticipat prelungit. Secțiile să fie deschise cu cel puțin o săptămână înaintea votului, astfel încât și cei care locuiesc în zone mai îndepărtate să poată vota”.

Tăriceanu a mai spus că va depune un proiect de lege prin care prețurile pentru bunuri și servicii să fie afișate în lei, nu în euro.

Vrem privatizarea a unui pachet de 15-20% din Hidroelectrica, astfel încât în management să fie reprezentați cu pondere mai mare acționarii privați.

Eximbank, din informațiile noastre, a achiziționat Banca Românească. Ea nu trebuie să se transforme într-o bancă comercială. Trebuie separate cele două activități – cea de sprijinire a exporturilor și cea de bancă comercială.

Vom solicita colegilor din PSD să acceptăm un dialog social mai extins – mediul economic sau alte zone din societate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...