Tăriceanu: Dacă procedura revocării e demarată, misiunea lui Maior la Washington e compromisă

Tăriceanu: Dacă procedura revocării e demarată, misiunea lui Maior la Washington e compromisă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu -Tăriceanu, consideră că misiunea de ambasador a lui George Maior la Washington va fi compromisă dacă premierul va demara procedura de rechemare în ţară a acestuia, precizând că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să aibă în vedere acest lucru.

Întrebat, la Antena 3, ce se aşteaptă să facă preşedintele Iohannis dacă ministrul de Externe va cere revocarea lui Maior, Tăriceanu a spus: "Eu cred că această gafă diplomatică se vede de la o poştă. Nu e o chestiune de mare subtilitate. Cred că o înţelege oricine şi sunt convins că şi preşedintele vede cu aceiaşi ochi. Acum, ce va face preşedintele mi-e greu să anticipez, dar se va crea o situaţie cu totul şi totul nefirească. Adică, în momentul în care ministrul de Externe cere premierului să demareze procedura de revocare, atunci este clar că, la Washington, a-l trimite din nou pe Maior să îşi îndeplinească misiunea de ambasador, este clar că misiunea e compromisă. Deci preşedintele trebuie să aibă în vedere toate aceste elemente", a spus, miercuri seară, Tăriceanu la Antena 3.

Comisia de politică externă a Senatului l-a audiat, miercuri, pe ambasadorul României în SUA, George Maior, în legătură cu ultimele sale declaraţii publice.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat, după ce a participat la audierea ambasadorului George Maior în cadrul Comisiei de politică externă, că va fi transmis Ministerului Afacerilor Externe un punct de vedere referitor la discuţiile cu reprezentantul României la Washington. AGERPRES/(A, AS - autor: Livia Popescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Așa o fi?

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 VIDEO „Viitorul” României...