Tăriceanu, declarație cam ciudată: Mă opun amnistiei și grațierii, altfel voi fi acuzat că fac politică în interes propriu

Tăriceanu, declarație cam ciudată: Mă opun amnistiei și grațierii, altfel voi fi acuzat că fac politică în interes propriu

Tăriceanu, declarație cam ciudată: Mă opun amnistiei și grațierii, altfel voi fi acuzat că fac politică în interes propriu. Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri seară la TVR că se va opune unei inițiative pentru amnistie și grațiere, explicând că dacă o va susține va fi acuzat că o face în interes propriu.

 Declarația lui Tăriceanu a venit la câteva ore după ce presa a anunțat că DNA a deschis un dosar penal pe numele său și a cerut Senatului ridicarea imunității.

”Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public. Știți foarte bine că în politică lucrăm nu cu realități, ci cu percepții. Percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: ‘Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!’. Deci, acesta este motivul pentru care eu m-am opus și vă spun că și în continuare mă voi opune, mai ales în condițiile actuale. Cu atât mai mult în condițiile actuale nu pot să fiu de acord ca o astfel de decizie să se ia, pentru că voi fi acuzat că fac politică în interes propriu” a spus Tăriceanu la emisiunea România 9, citată de DCNews.ro.

”Sunt împotrivă și v-am explicat de ce. Există și alte modalități. E adevărat, nu putem lua cu penseta și să facem dreptate dosar cu dosar și de aceea am vorbit și cu ministrul Justiției și ne-am consultat, inclusiv în coaliție, care ar fi modalitățile prin care să putem să reparăm nelegalitățile, nedreptățile care s-au făcut și ministrul a venit cu acea variantă a unor recursuri extraordinare în dosarele în care s-a lucrat cu echipe mixte, cu ascultări ilegale de telefoane, astfel încât oamenii care se consideră nedreptățiți să-și poată căuta dreptatea în justiție”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /