Tăriceanu, despre acuzaţiile DNA: Este din nou un demers politic

Tăriceanu, despre acuzaţiile DNA: Este din nou un demers politic

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, consideră că efectele faptului că este acuzat de DNA de luare de mită vizează "zdruncinarea încrederii populaţiei", în condiţiile în care într-un ultim sondaj de opinie l-ar fi devansat cu două procentele pe Klaus Iohannis, iar ALDE şi-ar fi dublat intenţia de vot din 2016 până în prezent.

Tăriceanu susţine că acuzaţiile ce i se aduc constituie un "demers politic" prin care se încearcă să fie "scos din cursă".

"Este din nou un demers politic, aşa cum se vede în ultima vreme, însemnând ani de zile, acţiuni prin care o serie de lideri politici se doresc a fi scoşi din cursă. Mie mi s-a intentat acţiunea de mărturie mincinoasă acum doi ani de zile, am fost purtat frumuşel pe la procuratură, după aceea prin instanţe, ca să ajung să fiu achitat. Au văzut că nu merge cu ăla, atunci au zis bine, încercăm cu altceva şi acesta este al doilea demers care se înscrie în linia precedentă", a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Preşedintele Senatului a mai susţinut că respectivul demers are loc în perspectiva alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale de anul viitor.

"Când se aruncă în public astfel de acuzaţii, eu stau şi mă întreb ce se întâmplă cu cetăţenii care se uită la aceste lucruri, care au aceste informaţii. Deci tehnica pe care o folosesc este cea pe care au verificat-o. Se aruncă acuzaţii în spaţiul public, acuzaţiile acestea vizează lucruri teribile, cum este cazul de faţă, n-ai posibilitatea să te aperi pentru că nu ştii ce este în dosar şi lumea zice 'domne, dacă ăştia la televizor aşa spun, probabil că e ceva'. Care este efectul? Păi efectul este evident, în momentul acesta, în care ultimele sondaje, şi l-am văzut pe Marius Pieleanu în această săptămână vorbind de ultimul sondaj pe care l-a făcut, în care îl devansam pe actualul preşedinte cu două puncte procentuale, ceea ce înseamnă popularitate, susţinere, nu ştiu exact ce a măsurat, sigur că o astfel de acţiune nu se poate spune că nu te afectează pentru că încrederea oamenilor este zdruncinată, este afectată.(...) că mă surprinde totuşi că se încearcă cu atâta perseverenţă ce? Apropierea alegerilor pentru Parlamentul European în mai anul viitor, alegerile prezidenţiale anul viitor, ţineţi cont că partidul pe care îl conduc alături de colegii mei şi a dublat intenţia de vot de la alegerile din 2016, lucrurile acestea nu pot fi ignorate", a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai afirmat că "procurorii sunt cei care decid cine este scos din cursă".

"Există nişte interese undeva, există oameni, aşa cum s-a văzut, ceea ce a apărut în ultima perioadă, nu ne pune pe gânduri? Adică noi vorbim de justiţie independentă. (...) Eu am spus că este republica procurorilor, procurorii sunt cei care decid în final ei decid cine câştigă alegerile, cine este scos din cursă, pentru că nu trebuie neapărat să decidă la vot, e suficient să scoţi din cursă adversarii şi ai rezolvat problema, iese cine trebuie. Deci asta este justiţia în acest moment", a susţinut Tăriceanu.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Tăriceanu a răspuns "mai vedem până atunci", însă a precizat că nu exclude o asemenea candidatură.

"Mai vedem, discutăm până atunci. (...) Păi de ce să exclud, că nu mi-e frică de aşa ceva", a conchis liderul ALDE.

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă, se arată într-un răspuns al DNA trimis AGERPRES. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...