Tăriceanu despre dosarul ministrului Ilie: O încercare de a pune zona politică într-o lumină defavorabilă

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că solicitarea DNA în cazul ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, poate fi o încercare de a pune zona politică într-o lumină defavorabilă, precizând că se va pronunța după ce va primi raportul Comisiei juridice pe acest dosar.

"Așa cum am văzut transcrierile discuțiilor din cadrul unora din instituțiile statului, mă refer la Procuratură, tehnica pe care au folosit-o în trecut au folosit-o și acum și anume: scoateți repede un dosar ca să luăm presiunea de pe noi. Și au găsit această problemă a organizării unui concurs pentru ocuparea unor funcții minore în Ministerul pentru Relația cu Parlamentul. Mi se pare că era și un șofer pe acolo care trebuia să dea concurs. Din povestea asta, l-au agățat pe ministru, care nu are o implicare directă, că nu organizează ministrul concursul, nu se ocupă el de stabilirea subiectelor, dar sigur ca ministru cred că nu este nimic anormal să știe ce se întâmpla în ministerul pe care îl conduce și să fie informat. Nu cred că este o chestiune politică, e o încercare de a pune din nou Parlamentul și zona politică într-o lumină defavorabilă, dar până să mă pronunț definitiv, am spus cred până acum, mă voi pronunța mai cu seamă după ce voi primi raportul Comisiei juridice care va analiza solicitarea și vom hotărî împreună la nivelul coaliției cum vom vota în această privință", a afirmat vineri Tăriceanu.

Întrebat dacă ministrul Viorel Ilie are susținerea ALDE până ce Comisia juridică va elabora punctul de vedere pe acest dosar, Tăriceanu a spus: "Să știți că există un principiu pe care ar trebui să îl respectam cu toții și anume prezumția de nevinovăție. Eu nu sunt jurist și nu sunt în măsură să judec, de aceea am solicitat Comisiei juridice un punct de vedere și după aceea va urma și o discuție politică pe acest subiect".

Biroul permanent al Senatului a repartizat, vineri, Comisiei juridice dosarul referitor la ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru care Direcția Națională Anticorupție a solicitat încuviințarea urmăririi penale. Termenul în care Comisia juridică trebuie să prezinte un punct de vedere pentru acest dosar este de cinci zile.

Pe 25 august, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în perioada exercitării funcției ministeriale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

3 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Primul șoc pentru penali! Predoiu deschide ușa reintrării SRI în lupta anticorupție

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea