Tăriceanu, despre posibilitatea adoptării modificărilor Cp prin OUG: Dacă dezbaterea parlamentară este împiedicată, ne gândim

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că nu a fost discutată în Coaliţie varianta modificării Codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă şi a adăugat că, în cazul "împiedicării" dezbaterii parlamentare a acestor acte normative de către Opoziţie, Coaliţia va analiza şi această soluţie.

"Orice e posibil. Dacă observăm că există o rea voinţă manifestă în această privinţă şi din partea Opoziţiei, pentru că şi Opoziţia, la fel cum am văzut cu legile de reformă ale Justiţiei, a utilizat o seamă de pârghii în mod excesiv pentru amânarea şi eventual împiedicarea intrării în vigoare a acestora, sigur că există şi această soluţie care a mai fost utilizată şi de Guvernul condus de domnul Cioloş. Nu ar fi o noutate absolută şi chiar dacă unii sunt deranjaţi de o astfel de soluţie trebuie să ştie că avem instrumente legale la îndemână pe care, sigur, în situaţii extreme, le putem folosi. Noi am preferat, după cum vedeţi, calea dezbaterii parlamentare, dar dacă dezbaterea parlamentară este împiedicată, atunci sigur că va trebui să ne gândim şi la soluţii", a afirmat luni Tăriceanu la Senat.

El a menţionat că "nu are nicio îndoială" că şeful statului va contesta la CCR modificările la Codurile penale şi Codul administrativ.

Referindu-se la decizia CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Tăriceanu a spus: "Aşteptăm decizia preşedintelui bazată pe decizia Curţii". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…