Tăriceanu, despre posibilitatea adoptării modificărilor Cp prin OUG: Dacă dezbaterea parlamentară este împiedicată, ne gândim

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că nu a fost discutată în Coaliţie varianta modificării Codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă şi a adăugat că, în cazul "împiedicării" dezbaterii parlamentare a acestor acte normative de către Opoziţie, Coaliţia va analiza şi această soluţie.

"Orice e posibil. Dacă observăm că există o rea voinţă manifestă în această privinţă şi din partea Opoziţiei, pentru că şi Opoziţia, la fel cum am văzut cu legile de reformă ale Justiţiei, a utilizat o seamă de pârghii în mod excesiv pentru amânarea şi eventual împiedicarea intrării în vigoare a acestora, sigur că există şi această soluţie care a mai fost utilizată şi de Guvernul condus de domnul Cioloş. Nu ar fi o noutate absolută şi chiar dacă unii sunt deranjaţi de o astfel de soluţie trebuie să ştie că avem instrumente legale la îndemână pe care, sigur, în situaţii extreme, le putem folosi. Noi am preferat, după cum vedeţi, calea dezbaterii parlamentare, dar dacă dezbaterea parlamentară este împiedicată, atunci sigur că va trebui să ne gândim şi la soluţii", a afirmat luni Tăriceanu la Senat.

El a menţionat că "nu are nicio îndoială" că şeful statului va contesta la CCR modificările la Codurile penale şi Codul administrativ.

Referindu-se la decizia CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Tăriceanu a spus: "Aşteptăm decizia preşedintelui bazată pe decizia Curţii". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul