Tăriceanu, despre posibilitatea adoptării modificărilor Cp prin OUG: Dacă dezbaterea parlamentară este împiedicată, ne gândim

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că nu a fost discutată în Coaliţie varianta modificării Codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă şi a adăugat că, în cazul "împiedicării" dezbaterii parlamentare a acestor acte normative de către Opoziţie, Coaliţia va analiza şi această soluţie.

"Orice e posibil. Dacă observăm că există o rea voinţă manifestă în această privinţă şi din partea Opoziţiei, pentru că şi Opoziţia, la fel cum am văzut cu legile de reformă ale Justiţiei, a utilizat o seamă de pârghii în mod excesiv pentru amânarea şi eventual împiedicarea intrării în vigoare a acestora, sigur că există şi această soluţie care a mai fost utilizată şi de Guvernul condus de domnul Cioloş. Nu ar fi o noutate absolută şi chiar dacă unii sunt deranjaţi de o astfel de soluţie trebuie să ştie că avem instrumente legale la îndemână pe care, sigur, în situaţii extreme, le putem folosi. Noi am preferat, după cum vedeţi, calea dezbaterii parlamentare, dar dacă dezbaterea parlamentară este împiedicată, atunci sigur că va trebui să ne gândim şi la soluţii", a afirmat luni Tăriceanu la Senat.

El a menţionat că "nu are nicio îndoială" că şeful statului va contesta la CCR modificările la Codurile penale şi Codul administrativ.

Referindu-se la decizia CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Tăriceanu a spus: "Aşteptăm decizia preşedintelui bazată pe decizia Curţii". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri