Tăriceanu, despre scrisoarea lui Iohannis: Nu am primit. Instituțiile publice nu au funcționat

Tăriceanu, despre scrisoarea lui Iohannis: Nu am primit. Instituțiile publice nu au funcționat

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți că scrisoarea președintelui Klaus Iohannis referitoare la declanșarea unui referendum nu a fost primită la Senat, pentru că instituțiile publice nu au funcționat în ultimele două zile.

"Nu am primit (n.r. scrisoarea). Ieri și astăzi (luni și marți—n.r.) instituțiile publice nu au funcționat. Nici la Parlament. A fost zi liberă. Scrisoarea a fost trimisă la presă pentru spectacol. Nu a fost trimisă pe cale instituțională. Nu era nimeni la Parlament care să o preia și nici nu cred că a venit cineva cu vreo scrisoare. Să ne lămurim, domnul Iohannis face aceste gesturi nu din convingere că sunt anumite principii care trebuie apărate. Domnia sa am impresia că este decalat, pentru că este în continuare în campanie electorală. A pierdut alegerile din 11 decembrie și, după cum văd, încearcă să răstoarne rezultatul alegerilor democratice care au avut loc în România", a afirmat Tăriceanu marți, la Antena 3.

El a subliniat că președintele Iohannis dorește să consulte cetățenii pe două subiecte care au fost deja aprobate de Guvern și CSAT.

"Scopul nu este unul legat de consolidarea sistemului de justiție din România. Nu! El are un calendar, o agendă politică ce e din ce în ce mai evidentă. Președintele, doi ani de zile, s-a remarcat mai degrabă la Cotroceni ca un fel de ficus decorativ. Nu a făcut nimic. Își dă seama că pierde orice șansă de a se realege în 2019. Încearcă să iasă din acest anonimat cu niște acțiuni stridente, se transformă într-un fel de lider al opoziției și vrea cu orice preț să saboteze toate acțiunile pe care ALDE și PSD le au în programul de guvernare", a adăugat Tăriceanu.

El susține că PSD și ALDE vor putea guverna pentru că instrumentele de putere și de decizie "sunt mai degrabă la Guvern și nu la președinte".

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis marți președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani