Tăriceanu: O să avem o reprezentare în viitoarea coaliție de guvernare; vom negocia împreună cu PSD un program comun de guvernare

Tăriceanu: O să avem o reprezentare în viitoarea coaliție de guvernare; vom negocia împreună cu PSD un program comun de guvernare

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că partidul pe care îl conduce va avea o reprezentare în viitoarea coaliție de guvernare, alături de PSD, iar cele două formațiuni politice vor negocia un program comun de guvernare.

"Pentru noi, dincolo de bucuria confirmării ca partid parlamentar, suntem un partid înființat în urmă cu un an și patru luni, dorim consolidarea partidului. Sigur, o să avem și o reprezentare în viitoarea coaliție de guvernare. Ceea ce e cel mai important pentru mine și pentru colegii mei este încotro se îndreaptă România. Reușește România să se regăsească, reușește să revină la principiile de democrație care i-au consacrat schimbarea de politică după căderea regimului comunist, reușim să întărim instituțiile statului în favoarea cetățenilor", a spus Tăriceanu, luni, la România TV.

El a adăugat că noua coaliție de guvernare trebuie să facă statul să revină la normalitate, instituțiile să funcționeze normal, Parlamentul să își reia rolul de instituție centrală a democrației și a dezbaterii publice, ca element esențial al actului de guvernare, împreună cu Executivul.

Tăriceanu a menționat că PSD și ALDE vor elabora un program comun de guvernare.

"Orice Guvern trebuie să realizeze reformele importante în primii doi ani de la instalare. În următoarea perioadă vom negocia împreună cu PSD un program comun care se bazează pe proiectele noastre și pe cele ale PSD, ambele se regăsesc în programele noastre de guvernare", a mai spus copreședintele ALDE.

Acesta a explicat că PSD și ALDE nu trebuie să se grăbească cu finalizarea formulei guvernamentale.

"Avem o serie de prevederi foarte constrângătoare care impun o agendă strânsă, această agendă vine într-un sens contrar logicii pe care ar trebui să o avem. În acest moment e preferabil să stăm să negociem cu seriozitate, să ne luăm în final niște angajamente pe care știm că le putem duce la îndeplinire, să negociem o formulă guvernamentală care să dureze. Importantă este soliditatea pe care vrem să o dăm viitoarei guvernări, nu cât de repede putem să facem acest lucru. Avem o constrângere pe care o văd și eu, actualul Guvern nu a fost capabil să pregătească un buget pentru 2017, noi trebuie să hotărâm cât mai repede formula guvernamentală ca să putem veni în Parlament cu un proiect de buget. Nu înseamnă că inexistența unui buget aprobat pentru 2017 nu permite instituțiilor statului, ministerelor, să funcționeze", a arătat Tăriceanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”