Ţările de Jos: Coaliţia propune un număr record de femei în noul guvern Rutte

Ţările de Jos: Coaliţia propune un număr record de femei în noul guvern Rutte

Noul guvern al premierului olandez Mark Rutte ar urma să aibă în componenţă un număr record de femei - 14, dintr-un total de 29 de miniştri şi secretari de stat -, conform unei liste publicate duminică, la peste nouă luni de la alegerile legislative, transmite AFP.

Lista a fost comunicată de cele patru partide care au încheiat un acord la mijlocul lui decembrie în vederea formării unei coaliţii guvernamentale ce i-ar permite lui Rutte să înceapă un al patrulea mandat.

Mark Rutte se va întâlni săptămâna viitoare cu fiecare dintre personalităţile propuse, înainte de a confirma componenţa cabinetului său de 20 de miniştri, dintre care 10 vor fi femei.

Conform propunerilor coaliţiei, actualul ministru de finanţe, Wopke Hoekstra, liderul formaţiunii CDA, de centru-dreapta, un apărător fervent al rigorii bugetare, va deveni ministru de externe, iar în locul său va fi numită o fostă şefă a diplomaţiei, Sigrid Kaag.

Pentru postul de ministru al sănătăţii, coaliţia a avansat numele lui Ernst Kuipers, preşedintele consiliului de administraţie al spitalului din Rotterdam şi responsabil cu repartizarea la nivel ţării a pacienţilor cu COVID-19.

Kuipers ar urma să-i succeadă lui Hugo de Jonge, aflat în prim-plan de la debutul pandemiei şi care va deveni ministru al locuinţei, mediului şi amenajării teritoriului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…