Ţările de Jos: Secţiile de votare s-au deschis pentru primele alegeri organizate pe durata a trei zile

Ţările de Jos: Secţiile de votare s-au deschis pentru primele alegeri organizate pe durata a trei zile

Secţiile de votare din Ţările de Jos s-au deschis luni dimineaţă pentru alegerile legislative, acesta fiind primul scrutin din acest stat care se va desfăşura pe durata a trei zile, măsură adoptată pentru a se evita aglomeraţia în secţiile de votare, în contextul pandemiei de COVID-19, transmit AFP şi dpa.

Alegerile, prevăzute iniţial pentru miercuri, au fost adaptate în acest an în contextul COVID-19, cu deschiderea secţiilor de votare începând de luni, ora locală 07:30 (06:30 GMT).

Votul prin corespondenţă a fost permis pentru prima dată pentru cetăţenii cu vârste peste 70 de ani care trăiesc în Ţările de Jos.

O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii va rămâne în vigoare pe perioada celor trei zile ale scrutinului, deşi există excepţii pentru alegătorii care se prezintă la vot cu puţin timp înaintea închiderii secţiilor şi pentru personalul electoral.

Foto: (c) Piroschka van de Wouw/REUTERS



La acest scrutin s-au înscris 37 de partide. Înaintea votului, sondajele de opinie dau favorit partidul VVD, al premierului Mark Rutte, care ar urma să obţină 24% din sufragii. Pe poziţia a doua ar urma să se plaseze PVV, al liderului populist de extremă dreapta Geert Wilders, cu aproximativ 12% din intenţiile de vot.

Totuşi, rămâne neclar dacă precedenta coaliţie condusă de VVD va putea obţine suficiente voturi pentru a forma o majoritate. Primele rezultate ale alegerilor parlamentare sunt aşteptate miercuri seară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele