Tătaru: Avem un management care lasă de dorit, avem DSP-uri care trebuie readaptate cerinţelor de astăzi

Tătaru: Avem un management care lasă de dorit, avem DSP-uri care trebuie readaptate cerinţelor de astăzi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că trebuie "lucrat foarte mult" la realizarea unei legislaţii în domeniul medical şi a spus că în perioada pandemiei a observat personal că managementul (n.r. - unor unităţi medicale) "lasă de dorit", iar Direcţiile de sănătate publică trebuie să fie "reevaluate, reaşezate, redaptate" cerinţelor din prezent.

"Ce ştim acum? Că trebuie lucrat foarte mult la o legislaţie, avem o lege a reformei în sănătate care din 2006 are peste 1.500 de amendamente, încât nu îi mai recunoaştem forma iniţială, avem un management care, evaluat practic la faţa locului în toate aceste luni şi personal de către mine, lasă de dorit, avem nişte Direcţii de sănătate publică care trebuie reevaluate, reaşezate şi readaptate cerinţelor din ziua de astăzi. Avem nişte sisteme de răspuns care, la fel, trebuie adaptate unei situaţii de criză. Ţin să menţionez în toată perioada colaborarea foarte bună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă", a spus ministrul, la "Black Sea and Balkans Security Forum".

Potrivit lui Tătaru, telemedicina nu mai trebuie lăsată deoparte.

"Ce am descoperit în această pandemie? Am redescoperit telemedicina şi cred că această redescoperire nu mai trebuie lăsată undeva deoparte şi trebuie adaptată cel puţin, dacă nu în totalitate, acelor zone din ţară unde accesul este destul de greu", a mai arătat ministrul.

Tătaru a mulţumit corpului medical pentru că a răspuns "prompt solicitărilor" în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

"Dacă stăm să evaluăm toate aceste creşteri (n.r. ale numărului de infectări), coroborate cu o perioadă de vid legislativ, considerăm că sistemul medical a răspuns prompt chiar şi la această creştere şi la această forţare, să spunem, chiar dacă personalul medical ajunsese la o cumpănă, la o oboseală, să poată răspunde totuşi într-o măsură fermă la mijloace de dezinformare, la anumiţi influenceri sau anumite curente negaţioniste într-o bagatelizare a primei părţi a pandemiei. (...) Ţin să mulţumesc şi pe această cale corpului medical care a răspuns prompt acestor solicitări", a declarat Tătaru. AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /