Tătaru, despre cercetarea vaccinului anti-COVID de la Oncogen: Rezultatele, preluate pentru studii pe şoareci la Institutul 'Cantacuzino'

Tătaru, despre cercetarea vaccinului anti-COVID de la Oncogen: Rezultatele, preluate pentru studii pe şoareci la Institutul 'Cantacuzino'

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că a cerut o evaluare în cazul cercetărilor efectuate cu privire la un vaccin românesc anti-COVID la Centrul Oncogen din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, iar rezultatele acelor cercetări vor fi preluate pentru studii pe şoareci la Institutul Naţional de Cercetare 'Cantacuzino'.

"Am cerut managerului de acolo o evaluare, Oncogen fiind un compartiment din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Sunt nişte studii, fără a fi în acest moment nişte studii ştiinţifice... Tocmai pentru a folosi acele rezultate, ieri s-a încheiat un proiect european cu Institutul de Cercetare 'Cantacuzino' şi vor fi preluate pentru studii pe şoareci. Vedem în continuare cum se va desfăşura acest studiu şi ce rezultate vom avea", a afirmat ministrul Tătaru, într-un interviu la postul Digi24.

Acesta a fost întrebat cât timp va continua finanţarea din partea statului pentru acest institut de la Timişoara, având în vedere că a încercat un vaccin împotriva alergiei la ambrozie, care nu a fost reuşit, iar pentru cancer rezultatul a fost tot nereuşit.

"Repet, este un compartiment în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Noi avem raporturi de coordonare şi subordonare cu Spitalul Judeţean. Ce face acel manager şi cum îşi gestionează managementul vom vedea atunci când îl vom evalua", a răspuns ministrul Sănătăţii.

Şeful Institutului Oncogen, profesorul Virgil Păunescu, a anunţat la începutul lunii mai că şi-a administrat un vaccin neomologat împotriva noului coronavirus, care ar fi fost realizat în baza unor cercetări efectuate în cadrul centrului din cadrul spitalului timişorean. AGERPRES / (AS - autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”