Tătaru, despre măştile destinate persoanelor defavorizate: Am dispus o anchetă internă în minister pentru a evalua contractul

Tătaru, despre măştile destinate persoanelor defavorizate: Am dispus o anchetă internă în minister pentru a evalua contractul

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că a dispus o anchetă internă la minister în cazul achiziţionării măştilor de protecţie destinate persoanelor defavorizate.

El a spus că 19 direcţii de sănătate publică din ţară au primit deja peste 46 de milioane de măşti pentru această categorie de persoane.

"Avem un contract în care firma interpretează într-un fel nişte reguli. Am dispus o anchetă internă în acest moment în minister la Achiziţii şi la Compartimentul juridic pentru a evalua acest contract. Dincolo de toate acestea suntem în momentul în care 19 DSP-uri din ţară au primit până în acest moment 46.000.665 de măşti, urmând ca din notificarea noastră conform contractului următoarea perioadă de 15 zile să fie cea în care trebuie adusă toată cantitatea dacă nu se reziliază contractul", a explicat reprezentantul MS.

Totodată, Tătaru a afirmat că în cazul în care contextul o va impune se va prelungi starea de alertă. "Dacă contextul o va impune se va prelungi această stare de alertă", a susţinut ministrul.

Nelu Tătaru este de părere că a fost gestionată bine situaţie în prima fază a actualului val pandemic.

"În prima fază a acestui val consider că am gestionat bine situaţie", a mai arătat demnitarul. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA