Taxă pe iubire: Marea Britanie deportează soții „străini” dacă partenerul nu câștigă o anumită sumă. „Dacă aduci pe cineva trebuie să fii capabil să îl susții”

Taxă pe iubire: Marea Britanie deportează soții „străini” dacă partenerul nu câștigă o anumită sumă. „Dacă aduci pe cineva trebuie să fii capabil să îl susții”

Familiile cu un soț străin care trăiește deja în Marea Britanie ar putea fi separate, în cadrul unui plan de reducere a numărului de migranți cu 300.000 pe an de către Regatul Unit.

Guvernul lui Rishi Sunak ia măsuri drastice împotriva imigranților FOTO EPA EFE

Partenerii străini ai britanicilor ar putea părăsi Regatul Unit la următoarea reînnoire a vizei - dacă venitul gospodăriei nu depășește 38.700 de lire sterline, a anunțat Guvernul de la Londra.

Această măsură face parte din planurile de reducere a migrației nete , după ce aceasta a crescut la aproape trei sferturi de milion în 2022.

Guvernul britanic a apărat politica, argumentând că este corect ca "dacă aduci pe cineva în țară să fii capabil să-l susții". În conformitate cu planurile făcute publice luni, cei care doresc să-și aducă soțul sau soția în Marea Britanie vor trebui să câștige 38.700 de lire sterline, o creștere semnificativă față de suma actuală de 18.600 de lire sterline, ceea ce a fost descris ca o taxă pe iubire.

Fostul ministru conservator, Gavin Barwell, a declarat că este "atât moral greșit, cât și neconservator să spui că numai cei bogați pot să se îndrăgostească, să se căsătorească cu cineva și apoi să-l aducă în Marea Britanie".

Guvernul a confirmat că noua cifră mai mare riscă să afecteze și pe cei care sunt deja aici. Întrebat dacă se va aplica partenerilor atunci când vin să-și reînnoiască vizele, Executivul a transmis că schimbarea "nu este retroactivă, dar se va aplica reînnoirilor în viitor". În acel moment, oamenii ar trebui să "îndeplinească cerințele vizei de la acea dată".

Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului a adăugat: "Oamenii au întotdeauna o perioadă de timp stabilită pentru vizele lor și vor fi conștienți la încheierea acelei perioade de vize că nu au o garanție că vor rămâne în țară."

Organizațiile pentru drepturile omului se revoltă

Nivelul de venit nu a fost actualizat de 10 ani, a spus Guvernul. Există excepții, spun reprezentantanții Executivului, dar acestea vor fi considerate de la caz la caz și a subliniat că suma ar putea fi distribuită în întreaga gospodărie.

Madeleine Sumption, directorul Observatorului de Migrație de la Universitatea Oxford , a spus că schimbările ar face Marea Britanie o excepție printre națiunile occidentale. "Acest lucru este cu siguranță complet diferit de ceea ce face orice altă țară cu venituri mari", a spus ea.

Josephine Whitaker-Yilmaz, de la organizația de drepturi ale migranților Praxis, a spus că este îngrijorată pentru familiile care se simt "forțate să ia decizii groaznice" din cauza schimbărilor.

Schimbările urmează să intre în vigoare în primăvară și se vor aplica atunci când vizele existente pentru soții străini vor fi reînnoite.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a declarat marți: "Regulile de imigrație pentru familie conțin o prevedere pentru circumstanțe excepționale în care ar exista consecințe nejustificat de aspre pentru solicitant, partenerul acestuia, un copil relevant sau un alt membru al familiei dacă cererea lor ar fi refuzată."

Cifrele oficiale din aprilie arată că venitul brut anual mediu pentru angajații cu normă întreagă din Marea Britanie este de 34.963 de lire sterline.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat