Taylor Swift și turneul Eras provoacă un scandal diplomatic în Asia de Sud-Est. Înțelegerea de exclusivitate cu Singapore

Taylor Swift și turneul Eras provoacă un scandal diplomatic în Asia de Sud-Est. Înțelegerea de exclusivitate cu Singapore

Taylor Swift a dat startul, sâmbătă, la o serie de șase nopți de concerte, cu toate bilete epuizate. Spectacolele, care fac parte din turneul Eras, au loc doar la Singapore, țară din Asia de Sud-Est cu care artista a încheiat un acord de exclusivitate.

Taylor Swift provoacă scandal diplomatic în Asia de Sud-Est FOTO Shutterstock

Un deputat filipinez a criticat această mișcare, spunând că „nu este ceea ce fac vecinii buni”, notează Business Insider .

Înainte de cele șase spectacole cu casa închisă ale vedetei pop din orașul-stat, care au început de sâmbătă, un parlamentar din Filipine a criticat înțelegerea de exclusivitate, pe care autoritățile din Singapore ar fi negociat-o cu ea pentru a se asigura că turneul Eras nu se va ține și în alte teritorii din regiune.

Miercuri, reprezentantul filipinez, Joey Salceda, a cerut Departamentului de Afaceri Externe (DFA) al Filipinelor să protesteze împotriva acordului pe care guvernul din Singapore l-a autorizat în schimbul faptului că Swift a acceptat să nu concerteze în altă parte în Asia de Sud-Est, în timpul turneului său mondial, a raportat presa locală.

Garanturi de 2 sau 3 milioane de dolari

Se presupune că guvernul din Singapore ar fi acordat granturi de 3 milioane de dolari către AEG (compania organizatoare a concertelor, n.r.), pentru a găzdui concertul din Singapore. Problema a fost că nu are loc și în altă parte din regiune”, a spus Salceda, potrivit The Straits Times.

El a spus că „nu este ceea ce fac vecinii buni”, adăugând: „Țările noastre sunt prietene bune. De aceea, acțiuni de acest fel ne dor”.

Potrivit GMA Network, Salceda a remarcat că, deși granturile au stimulat semnificativ economia din Singapore, „a fost în detrimentul țărilor vecine, care nu și-au putut atrage propriii participanți la concerte străine și ai căror fani au trebuit să meargă în Singapore”.

El a adăugat că statul Filipine nu ar trebui „să lase lucruri ca acestea să treacă”.

Artista, câștigătoare a premiului Grammy , care a anunțat recent că va lansa un nou album de studio în aprilie, susține șase spectacole pe Stadionul Național de 55.000 de locuri din Singapore, între 2 și 9 martie.

Critica lui Salceda vine după ce prim-ministrul Thailandei a dezvăluit că Singapore a intermediat acordul care însemna ca Swift să nu poată face turneul în alte nouă teritorii din Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est, printre care Brunei, Cambodgia, Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar și Vietnam.

Potrivit Sky News, în timp ce vorbea la iBusiness Forum 2024 din Bangkok, în februarie, Srettha Thavisin a spus că promotorul AEG l-a informat despre acord după ce a întrebat de ce turneul mondial nu va avea loc și în țara sa de origine.

Swift nu a cântat niciodată în Thailanda, deși acest lucru era programat în 2014. Spectacolul a fost anulat din cauza turbulențelor politice.

Potrivit informațiilor care i-au fost furnizate, guvernul din Singapore a oferit între 2 și 3 milioane de dolari per spectacol în schimbul exclusivității.

Cu toate acestea, potrivit BBC News, CNA din Singapore a sugerat că ar putea fi de doar 2 milioane de dolari, pentru toate cele șase nopți.

Se așteaptă ca oprirea lui Swift în Singapore să aducă beneficii economice orașului-stat. Recentul turneu australian a dat un impuls de 558 de milioane de dolari economiei, potrivit unei estimări a lui Angel Zhong, profesor asociat de finanțe la Universitatea RMIT, notează Forbes.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”