„Te-ai întors. Of, dragă“: reacția Regelui Charles la întâlnirea cu Liz Truss a devenit virală

„Te-ai întors. Of, dragă“: reacția Regelui Charles la întâlnirea cu Liz Truss a devenit virală

O scenă de „umor involuntar” la Palatul Buckingam, scrie presa britanică, după cea mai recentă întâlnire dintre Regele Charles și premierul britanic Liz Truss. Confruntată cu un val de critici în ultima perioadă, Truss a fost protagonista unui moment care a devenit viral pe rețelele sociale, notează The Guardian.

FOTO Getty Images

Liz Truss ar putea fi iertată pentru că a presupus că prima sa audiență săptămânală cu Regele Carol îi va oferi un răgaz după o săptămână de dezastru politic și economic. Dar nu a fost așa.

A fost nevoie de doar 15 secunde de înregistrare video de la întâlnirea celor doi, de miercuri seara pentru ca monarhul să înrăutățească situația.

În timp ce Truss făcea o reverență și spunea: „Majestatea Voastră”, Charles a răspuns: „V-ați întors”.

Imediat după ce Truss a spus „Este o mare plăcere", regele nu a putut decât să mormăie: „Of, dragă, dragă. În fine…”

Clipul a devenit rapid viral, mai ales că a venit după o altă zi de agitație pe piețele economice și după o serie de comploturi de răzvrătire ale Partidului Conservator.

Dr. Jennifer Cassidy, lector în diplomație la Universitatea Oxford, a descris situația ca fiind „o scenă desprinsă direct din The Office ... stângăcie politică și comedie involuntară în cea mai bună formă”.

După ce a anunțat reduceri de taxe nefinanțate și a speriat piețele, Truss nu a avut parte de o perioadă de lună de miere în noua funcție. Publicul se întreabă deja dacă este cel mai prost prim-ministru din istoria Marii Britanii.

Deputatul Partidului Național Scoțian, John Nicholson, a scris pe Twitter: „Regele Charles vorbește pentru noi toți. - Ai revenit? Of, dragă, dragă...

Cel puțin nu va trebui să o îndure prea mult.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...