Țeapă!/Cecenii au furat tractoare Ucraina, dar utilajele erau controlate prin GPS și au fost blocate

Țeapă!/Cecenii au furat tractoare Ucraina, dar utilajele erau controlate prin GPS și au fost blocate

Trupele de ocupație ruse jefuiesc orașele Ucrainei la scară largă, iar câteva mașini agricole au fost duse de la Melitopol în Cecenia, însă proprietarii echipamentelor au reușit să le blocheze de la distanță, relatează CNN.

"În ultimele câteva săptămâni, au existat rapoarte tot mai multe conform cărora trupele ruse au furat echipamente agricole, cereale și chiar materiale de construcție, pe lângă jefuirea masivă a clădirilor rezidențiale. Confiscarea echipamentelor agricole de la o reprezentanță John Deere din Melitopol vorbește despre o operațiune din ce în ce mai organizată”, notează CNN.

27 de echipamente agricole scumpe au fost scoase din Melitopol, dotate cu GPS, și au fost livrate în Cecenia.

„Când ocupanții au adus echipamentele furate în Cecenia, și-au dat seama că nici măcar nu le puteau porni, deoarece combinele erau blocate de la distanță”, au spus ucrainenii din Melitopol.

Se fură și cereale din zonele ocupate ale Ucrainei. De exemplu, săptămâna trecută, primarul din Melitopol a postat un videoclip în care se vede un convoi de camioane care părăsesc Melitopolul, presupus cu cereale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…