Tecău și Rojer s-au calificat facil în optimile probei masculine de dublu la US Open

Tecău și Rojer s-au calificat facil în optimile probei masculine de dublu la US Open

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în optimile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului US Open, ultimul de Mare Șlem, sâmbătă, la New York, după ce a învins cuplul Mate Pavic (Croația)/Michael Venus (Noua Zeelandă), cu 6-2, 6-2.

Tecău și Rojer, favoriții numărul cinci ai probei, s-au impus în doar 56 de minute.

Adversarii au comis 8 duble greșeli și 20 de erori neforțate, având doar 17 ''winners''. Învingătorii au avut trei duble greșeli, 9 erori neforțate și 13 mingi direct câștigătoare. Pavic și Venus nu au avut nicio minge de break.

Horia Tecău a ajuns anul trecut până în sferturi la Flushing Meadows, cea mai bună perfomanță a sa, pe care a mai reușit-o și în 2011, alături de suedezul Robert Lindstedt.

Perechea româno-olandeză fusese întrecută de cuplul Mate Pavic/Michael Venus, cu 7-6 (4), 2-6, 10-8, anul trecut, în finala turneului de la Nisa.

Tecău și Rojer și-au asigurat 40.000 de dolari și 180 de puncte ATP, urmând să joace în turul al treilea cu învingătorii din meciul care opune perechile Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia), cap de serie numărul zece, și Robert Lindstedt (Suedia)/Aisam Al-Haq Qureshi (Pakistan).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski