Telefoane și cartele SIM ridicate de polițiștii din Botoșani în urma perchezițiilor din Penitenciarul Iași

Telefoane și cartele SIM ridicate de polițiștii din Botoșani în urma perchezițiilor din Penitenciarul Iași

Mai multe telefoane mobile au fost ridicate, miercuri, de polițiștii din Botoșani, care au efectuat cinci percheziții la persoane bănuite de înșelăciune și complicitate la înșelăciune prin metoda 'Accidentul'.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, cu suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale — Inspectoratul General al Poliției Române, au efectuat perchezițiile în Penitenciarul Iași și pe raza localității Plevna din județul Botoșani.

'În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat 12 terminale mobile, 11 cartele SIM și mai multe înscrisuri, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor', se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, în care nouă persoane sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, prin metoda "Accidentul". Două persoane au fost conduse la audieri.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 10 august — 28 septembrie, acestea ar fi înșelat trei persoane din municipiile Botoșani și Dorohoi.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 37.000 de lei.

La activitățile desfășurate în Penitenciarul Iași au participat lucrători din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

AGERPRES/ (AS—autor: Cristian Lupașcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut