Temperaturile anunțate de meteorologi pentru perioada următoare. Unde va ploua

Temperaturile anunțate de meteorologi pentru perioada următoare. Unde va ploua

Potrivit estimărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie, România se pregătește să întâmpine o perioadă caracterizată de condiții meteorologice variate. Prognoza pentru intervalul 22 aprilie - 5 mai 2024 aduce o diversitate de temperaturi, dar și precipitații. Iată, așadar, cum va fi vremea în fiecare regiune a țării.

Prognoza meteo pentru intervalul 22 aprilie-5 mai FOTO Pixabay

În Banat, se estimează o perioadă caracterizată de alternanțe termice semnificative. În primele zile, temperaturile maxime vor oscila între 14 și 18 grade, iar mai târziu vor crește treptat, ajungând în jurul valorii de 26 de grade. Noaptea, temperaturile vor fi variabile, cu minime între 4 și 9 grade, iar spre finalul perioadei vor scădea către 9-10 grade. Experții prognozează o probabilitate mai mare de ploi în primele zile și la sfârșitul intervalului.

În Crișana, se așteaptă condiții similare, cu temperaturi maxime cuprinse între 12 și 20 de grade în primele zile și apoi în creștere către 26 de grade. Minimele nocturne vor oscila între 3 și 8 grade, crescând treptat spre 11 grade în noaptea de 3 mai.

În Transilvania, prognoza indică temperaturi maxime între 10 și 18 grade în primele zile, apoi crescând către 24 de grade. Minimele vor fi între 1 și 7 grade în prima săptămână și apoi vor crește către 9 grade.

În Maramureș, se așteaptă o evoluție similară, cu temperaturi maxime între 10 și 19 grade în primele zile și apoi crescând către 25 de grade. Minimele vor fi între 2 și 7 grade în primele zile și vor crește către 9-10 grade spre finalul intervalului.

În Moldova, temperaturile maxime vor oscila între 12 și 24 de grade, iar minimele între 2 și 7 grade în primele zile, apoi crescând către 10 grade. Probabilitatea de ploi va fi mai mare în primele zile și la sfârșitul intervalului.

În Dobrogea, se estimează temperaturi maxime de la 14 la 22 de grade, apoi crescând spre 24 de grade. Minimele vor fi între 6 și 12 grade în primele zile și către 10-12 grade spre final.

În Muntenia și Oltenia, temperaturile maxime vor varia între 14 și 21 de grade în prima săptămână și vor crește către 24-25 de grade mai târziu. Minimele vor fi între 5 și 9 grade în prima săptămână și către 8-11 grade spre final.

În zonele montane, temperaturile maxime vor fi între 4 și 9 grade în primele zile și apoi vor crește către 12-13 grade. Minimele vor fi între -2 și 1 grad în primele zile și apoi către 4-6 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în primele zile și la sfârșitul intervalului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro