Tenis - Fed Cup: Federația britanică va face plângere la ITF, împotriva lui Ilie Năstase

Tenis - Fed Cup: Federația britanică va face plângere la ITF, împotriva lui Ilie Năstase

Președintele executiv al Federației britanice de tenis, Michael Downey, a afirmat, într-un comunicat remis AGERPRES, că va înainta o plângere la federația internațională (ITF) împotriva căpitanului nejucător al echipei României, Ilie Năstase, pentru comportamentul său în timpul meciului de la Mamaia, din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

''Sunt foarte șocați de acțiunile căpitanului echipei României, Ilie Năstase, atât ieri, cât și azi, pe teren. În sport nu își au locul astfel de comportamente, inacceptabile, iar integritatea sportului trebuie menținută în orice caz. Arbitrul ITF, președintele Federației Române de Tenis și vicepreședintele (Răzvan Itu, n. red.) și-au cerut scuze atât Johannei (Konta), cât și căpitanului echipei Marii Britanii, Anne Keothavong'', se arată în declarația lui Downey.

''Prioritatea noastră este starea în care se află Johanna și Anne, precum și restul echipei, le oferim tată susținerea de care au nevoie și ne asigurăm că sunt pregătite pentru mâine'', a mai spus Downey.

''Îi mulțumim Simonei Halep pentru mișcarea curajoasă de a se adresa mulțimii, în interesul fair play-ului și în spiritul competiției'', a mai spua oficialul britanic.

''Vom depune o plângere oficială la ITF după acest meci și ne așteptăm la o anchetă completă în privința acțiunilor căpitanului echipei României'', a subliniat Downey.

''Având în vedere scorul de 1-1 înaintea ultimei zile, concentrarea noastră trebuie să rămână la competiție, la ce avem de făcut și sperăm la tenis de calitate'', a conchis Michael Downey.

În setul secund al meciului dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, la corul de 2-1 pentru româncă, Ilie Năstase, căpitanul nejucător al României, a avut o discuție cu arbitrul de scaun, a intervenit apoi și arbitrul oficial, iar Năstase a fost trimis în tribună, pentru ca apoi să fie evacuat din incinta terenului.

Locul său pe bancă a fost luat de jucătoarea Monica Niculescu. Cîrstea a reușit apoi un break și s-a desprins la 3-1, dar meciul a fost întrerupt din nou de arbitrul elvețian. Konta, hărțuită verbal din tribună, a izbucnit în lacrimi și a fost nevoie ca Simona Halep să facă un apel la spectatori pentru a păstra decența în timpul meciului.

Crainicul a făcut un nou apel spectatorilor, avertizându-i că echipa României poate fi descalificată.

Cîrstea și Konta au reluat jocul după trei minute de încălzire, dar românca nu și-a mai regăsit ritmul, Konta reușind punct după punct, încheind cu 6-3.

Federația Internațională de Tenis (ITF) a revenit cu un comunicat și a anunțat că Ilie Năstase a fost eliminat de la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, după mai multe incidente și ''un comportament nesportiv''. Fosta glorie a tenisului a agresat verbal, potrivit presei engleze prezente la Constanța, arbitrul și căpitanul echipei britanice și pe Konta, provocând o întrerupere a meciului de sâmbătă dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, a doua zi după aluziile deplasate la adresa sarcinii Serenei Williams în conferința de presă.

"Căpitanul României Ilie Năstase a fost îndepărtat din arenă în timpul celei de-a doua partide din cadrul întâlnirii din Fed Cup dintre România și Marea Britanie de la Constanța. Domnului Năstase i s-a cerut să părăsească terenul de către arbitrul ITF Andreas Egli pentru comportament nesportiv, după ce a primit 2 avertismente oficiale", se scrie într-un comunicat de pe site-ul oficial al Federației Internaționale de Tenis.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...