Tenis - WTA: Iga Swiatek, în semifinale la Stuttgart după ce a învins-o pe Emma Răducanu

Tenis - WTA: Iga Swiatek, în semifinale la Stuttgart după ce a învins-o pe Emma Răducanu

Poloneza Iga Swiatek, liderul mondial al tenisului feminin, s-a calificat vineri în semifinalele turneului WTA pe zgură de la Stuttgart (Germania) după ce a învins-o pe britanica Emma Răducanu, 6-4, 6-4, în sferturile de finală ale competiţiei dotate cu premii totale în valoare de 611.210 euro, informează AFP.

Răducanu, 19 ani, locul 12 WTA, deţinătoarea trofeului la US Open, nu o mai întâlnise până acum în circuitul profesionist pe Swiatek, care are 20 de ani. Singurul lor duel anterior avusese loc în 2018, la turneul de la Wimbledon rezervat junioarelor, unde Swiatek a obţinut o victorie facilă, cu 6-0, 6-1, în sferturile de finală, cucerind ulterior trofeul.

Poloneza a ajuns la 21 de victorii consecutive, luând în calcul partidele din Billy Jean King Cup. Ea va juca în semifinale cu rusoaica Liudmila Samsonova (31 WTA), ce a învins-o în sferturi pe germanca Laura Siegemund (231 WTA), cu 7-5, 6-3.

În cealaltă semifinală, spaniola Paula Badosa (3 WTA) o va întâlni pe belarusa Arina Sabalenka (4 WTA), care concurează sub drapel neutru din cauza invadării Ucrainei de către armata rusă.

În sferturi, Badosa a dispus de tunisianca Ons Jabeur, locul 10 mondial, cu 7-6 (11/9), 1-6, 6-3, iar Sabalenka a trecut de estoniana Anett Kontaveit (6 WTA), cu 6-4, 3-6, 6-1.

Badosa, care va fi de luni N.2 mondial, are un început de sezon foarte bun, cu un titlu la Sydney şi optimi de finală la Openul Australiei în ianuarie şi o semifinală la Indian Wells în martie.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...