Tenis: Adversare puternice pentru românce în primul tur la Roland Garros

Tenis: Adversare puternice pentru românce în primul tur la Roland Garros

Jucătoarele române de tenis care vor participa la turneul de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, vor avea parte de adversare foarte puternice în runda inaugurală, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi.

Astfel, Patricia Ţig (26 ani, 63 WTA) o va înfrunta în primul tur pe japoneza Naomi Osaka (23 ani), a doua favorită. Aceasta va fi a prima lor confruntare.

Irina Begu (30 ani, 74 WTA) va întâlni o legendă a circuitului feminin, pe americanca Serena Willliams (39 ani, 8 WTA). Serena, a şaptea favorită, a câştigat singurul lor duel, în 2016, în semifinale la Roma, cu 6-4, 6-1.

Şi Sorana Cîrstea (31 ani, 61 WTA) va avea şi ea o adversară de top, pe britanica Johanna Konta (30 ani, 20 WTA). Konta are 2-1 în meciurile directe, după ce s-a impus în 2017, la Mamaia, în Fed Cup, cu 6-2, 6-3, şi câteva luni mai târziu, la Eastbourne, în turul al doilea, cu 6-2, 6-2. Singura victorie a Soranei s-a înregistrat anul trecut, în turul secund la US Open, cu 2-6, 7-6 (5), 6-4,

Celelalte două românce de pe tabloul principal par să aibă adversare mai accesibile. Mihaela Buzărnescu (33 ani, 173 WTA) va primi replica olandezei Arantxa Rus (30 ani, 84 WTA), pe care a învins-o în ambele confruntări directe, în 2017, în primul tur al calificărilor la Wimbledon, cu 2-6, 7-6 (9), 6-2, iar apoi cu 6-4, 6-1 în optimi la Versmold (Germania).

Ana Bogdan (28 ani, 102 WTA) va evolua contra unei adversare venite din calificări.

Irina Bara (26 ani, 122 WTA) are şansa de a accede pe tabloul principal de simplu, însă trebuie să o învingă vineri pe poloneza Magdalena Frech (23 ani, 153 WTA).

Simona Halep, numărul trei mondial, nu participă anul acesta la Roland Garros, din cauza unei accidentări.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale