Tenis: Alexander Zverev a câştigat Turneul Campionilor, după o finală cu Novak Djokovic

Tenis: Alexander Zverev a câştigat Turneul Campionilor, după o finală cu Novak Djokovic

Tânărul tenisman german Alexander Zverev l-a învins pe sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, cu 6-4, 6-3, duminică, în finala Turneului Campionilor, Nitto ATP Finals, desfăşurată la O2 Arena din Londra.

Sascha Zverev (21 ani), care îi succede în palmares bulgarului Grigor Dimitrov, a cucerit cel mai important trofeu din scurta sa carieră profesionistă.

Djokovic, care din vară a arătat o formă remarcabilă, nu a reuşit să îl oprească pe tânărul tenisman german, care în semifinale câştigase în faţa elveţianului Roger Federer.

Djokovic, care îl învinsese pe Zverev în faza grupelor, cu un sec 6-4, 6-1, a ratat şansa de a egala recordul de titluri la Turneul Campionilor, şase.

Djokovic avea 2-1 în meciurile directe cu Zverev, care s-a impus la Roma, în 2017. În afara victoriei din grupe de la Londra, Djokovic a câştigat primul său meci contra germanului anul acesta, la Shanghai.

Alexander Zverev este primul german care câştigă finala circuitului ATP după Boris Becker, la Frankfurt, în 1995, şi cel mai tânăr de la Djokovic, care învingea la aceeaşi vârstă, în 2008, la Shanghai.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...