Tenis: Alison van Uytvanck, adversara Soranei Cîrstea în finala de la Taşkent (WTA)

Tenis: Alison van Uytvanck, adversara Soranei Cîrstea în finala de la Taşkent (WTA)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea o va întâlni pe belgianca Alison van Uytvanck în finala turneului WTA de la Taşkent, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce a treia favorită a dispus, vineri, de Kristyna Pliskova (Cehia) cu 6-3, 7-5.

Van Uytvanck (25 ani, 61 WTA), care în optimi a învins-o pe Monica Niculescu, s-a impus după o oră şi 25 în faţa cehoaicei care a obţinut în 2016 titlul în capitala Uzbekistanului. Pliskova (27 ani, 80 WTA), a cincea favorită, câştigase singurul duel anterior cu van Uytvanck, în 2011, la un turneu ITF în Cehia.

Cîrstea (29 ani, 96 WTA), cap de serie numărul opt, a trecut în semifinale de Katarina Zavaţka (Ucraina), cu 6-0, 6-3 .

Sorana Cîrstea va juca a doua sa finală la Taşkent, după ce a cucerit aici singurul său titlu de simplu din carieră, în 2008. Sorana mai are două finale de simplu disputate în circuitul WTA, în 2007 la Budapesta şi în 2013 la Toronto.

Cîrstea nu e singura jucătoare română care a cucerit titlul la Taşkent, Irina Begu reuşind această performanţă în 2012.

Sorana Cîrstea a ieşit învingătoare în ambele confruntări cu van Uytvanck, în 2014, în calificări la New Haven, cu 6-3, 6-2, şi în 2017, în primul tur la Linz, cu 6-3, 7-5.AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…