Tenis: Alte trei românce au pierdut în calificări la Australian Open

Tenis: Alte trei românce au pierdut în calificări la Australian Open

Trei jucătoare române de tenis, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Lee şi Irina Fetecău, au pierdut meciurile susţinute marţi, la Melbourne, în prima rundă a calificărilor pentru tablou principal de simplu al turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Buzărnescu (33 ani, 124 WTA) a fost învins fără drept de apel de belgianca Ysaline Bonaventure (27 ani, 177 WTA), cu 6-2, 6-2, în doar 61 de minute.

Românca a comis 6 duble greşeli, nu a reuşit să fructifice nicio minge de break (din 2) şi a reuşit 10 winners (19 Bonaventure), făcând 31 de erori neforţate (24 pentru adversara sa).

Gabriela Talabă-Lee (26 ani, 226 WTA) a fost întrecută de jucătoarea rusă Kamila Rahimova (20 ani, 116 WTA), cu 6-2, 6-3, în 70 de minute. Rahimova a servit mai bine şi a reuşit să se impună, fiind superioară la mai toate capitolele, chiar dacă diferenţele nu au fost mari.

Irina Fetecău (25 ani, 215 WTA) a fost singura dintre cele trei care a reuşit să ia un set italiencei Martina Trevisan (28 ani, 113 WTA), care s-a impus în cele din urmă cu 5-7, 6-7 (10), 6-2.

Fetecău s-a înclinat după trei ore şi 9 minute, ratând o minge de meci la 10-9 în tiebreak.

Trevisan a încheiat cu 36 de winners (22 pentru Irina) şi cu 28 de erori neprovocate (39 pentru Fetecău).

Luni, în alt meci din primul tur al calificărilor, Cristina Dinu a fost învinsă de spaniola Cristina Bucsa, cu 6-1, 6-0.

Singurele reprezentante ale României care au obţinut victorii sunt Irina Bara şi Alexandra Cadanţu-Ignatik, care vor fi adversare în turul secund al calificărilor.

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse sunt calificate direct pe tabloul de principal de simplu.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante