Tenis: Amelie Mauresmo, prima femeie care e director al turneului de la Roland Garros

Tenis: Amelie Mauresmo, prima femeie care e director al turneului de la Roland Garros

Fosta jucătoare franceză de tenis Amelie Mauresmo, nr. 1 WTA în septembrie 2004, a fost numită joi în postul de director al turneului de la Roland Garrros, Grad Slam-ul pe zgură de la Paris, în locul lui Guy Forget , transmite EFE.

Mauresmo, 42 ani, cu titluri la Australian Open şi Wimbleon în 2006, sfertfinalistă în 2003 şi 2004 pe zgura pariziană, a semnat un contract pe trei ani, conform ziarului L'Equipe. În 2004 ea a devenit prima jucător din Franţa, la feminin sau masculin, care a devenit numărul unu mondial, loc pe care l-a deţinut timp de 39 săptămâni în cariera ei.

''Sunt foarte mândră să mă alătur echipei de la Roland Garros. Am acceptat postul de director al turneului cu ambiţii clare. Le voi duce la îndeplinire cu aceleaşi standarde înalte, libertate şi pasiune care m-au ghidat întotdeauna'', a declarat, pe Twitter, Mauresmo, care îi va lua locul lui Guy Forget, al cărui contract expiră pe 31 decembrie.



Preşedintele Federaţiei franceze de tenis (FFT), Gilles Moretton, a declarat la rândul lui că ''începe o nouă eră'' şi că turneul parizian are nevoie de ''o nouă viziune''.

În 2018, Mauresmo, 42 ani, a devenit prima femeie căpitan nejucător a echipei de Cupa Davis a Franţei. Ea a antrenat de asemenea jucători precum Andy Murray, Michael Llodra, Victoria Azarenka, Marion Bartoli şi Lucas Pouille. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”