Tenis: Andy Murray, indisponibil pentru turneul de la Cincinnati, va fi detronat de Nadal sau Federer

Tenis: Andy Murray, indisponibil pentru turneul de la Cincinnati, va fi detronat de Nadal sau Federer

Tenismanul britanic Andy Murray, nu va putea lua parte la turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati (Statele Unite), programat săptămâna viitoare, din cauza problemelor medicale cu care se confruntă, urmând să cedeze prima poziție în clasamentul ATP spaniolului Rafael Nadal sau elvețianului Roger Federer, începând din 21 august, informează agenția EEE.

"Din păcate, nu voi putea juca la Cincinnati, ci îmi voi continua recuperarea. Mi-a făcut mereu plăcere să joc acolo și sunt nerăbdător să revin anul viitor. Voi continua să muncesc din greu pe teren, cu obiectivul de a fi prezent la New York", a precizat Murray într-un comunicat.

Murray, aflat de 40 de săptămâni în fotoliul de lider al clasamentului ATP, nu a mai disputat niciun meci din 12 iulie, când a fost învins de americanul Sam Querrey în sferturile de finală la Wimbledon, iar forfait-ul de la Cincinnati îi afectează șansele de lupta pentru un titlu la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, care va debuta pe 28 august.

Rafael Nadal, numărul 2 mondial, poate urca pe prima poziție în ierarhia tenisului masculin dacă va reuși să ajungă cel puțin până în semifinale la turneul ATP Masters 1.000 de la Montreal, la care participă în prezent. Spaniolul nu s-a mai aflat în postura de lider al clasamentului ATP din 6 iulie 2014.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia