Tenis: Ashleigh Barty, liderul mondial, a debutat cu victorie la Roma (WTA)

Tenis: Ashleigh Barty, liderul mondial, a debutat cu victorie la Roma (WTA)

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, nr. 1 mondial, s-a calificat miercuri în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 1.577.613 euro, după ce a trecut în două seturi, 6-4, 6-1, de kazaha Iaroslava Şvedova, ea intrând direct în turul secund al competiţiei.

Barty, care a jucat cu un bandaj la coapsa stângă, a avut nevoie de o jumătate de oră pentru a prelua controlul la Foro Italico. După ce a pierdut serviciul la debutul meciului, ea a restabilit situaţia la 4-4 pentru a-şi adjudeca primul set.


Foto: (c) ETTORE FERRARI / EPA


Jucătoarea kazahă, în vârstă de 33 de ani, situată dincolo de locul 600 mondial, după o pauză de doi ani din activitate după naştere, a cedat rapid în setul doi, adjudecat rapid de liderul mondial în vârstă de 25 de ani.

Barty va întâlni în optimile de finală învingătoarea partidei dintre rusoaica Veronika Kudermetova (38 WTA) şi Caroline Garcia (Franţa), numărul 56 WTA.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu