Tenis: Austria - România 2-1, în Cupa Davis, după victoria de la dublu a perechii Tecău/Frunză

Tenis: Austria - România 2-1, în Cupa Davis, după victoria de la dublu a perechii Tecău/Frunză

Perechea Nicolae Frunză/Horia Tecău a învins cuplul Dominic Thiem/Philipp Oswald cu 7-6(1), 6-2, 6-7(5), 6-3, sâmbătă, la Wels, astfel că Austria conduce acum România cu 2-1 în primul tur al barajului de menținere în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

Jucătorii români au reușit să-și adjudece primul set după ce au făcut diferența în tie break, pe al doilea l-au dominat mai clar desprinzându-se la 4-0 apoi au încheiat cu 6-2, în setul trei au condus cu 3-1, 4-2 și 5-3 dar austriecii au revenit și au avut 6-5. Setul a ajuns în tie break unde austriecii s-au impus cu 7-5.

În al patrulea set, românii au condus cu 3-0 apoi și-au păstrat avantajul până în final impunându-se cu 6-3.

Vineri, la simplu, Dominic Thiem îl învinsese pe Bogdan Borza cu 6-2, 6-2, 6-4, iar Gerald Melzer a trecut de Dragoș Dima cu 6-1, 6-1, 3-6, 6-1.

Duminică, de la ora 12,00, se va disputa meciul Dominic Thiem — Dragoș Dima, urmat de ultima partidă de simplu, Gerald Melzer — Bogdan Borza.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...