Tenis: Azarenka s-a retras în timpul meciului la Miami şi a anunţat că vrea să facă o pauză

Tenis: Azarenka s-a retras în timpul meciului la Miami şi a anunţat că vrea să facă o pauză

Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka, care s-a retras duminică în timpul meciului cu cehoaica Linda Fruhvirtova, căreia i-a permis astfel să acceadă în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), şi-a cerut scuze şi a spus că vrea "să ia o pauză", din cauza "ultimelor săptămâni extrem de stresante", informează AFĂ.

"Nu trebuia să intru astăzi pe teren. Ultimele săptămâni au fost extrem de stresante în viaţa mea personală. Ultimul meci m-a epuizat atât de mult, dar am vrut să joc în faţa unui public numeros, pentru că m-a ajutat la primul meu meci. Am vrut să încerc, dar a fost o greşeală", a scris Azarenka într-un comunicat.

Jucătoarea din Belarus, aflată pe locul 16 în clasamentul WTA, trece într-adevăr printr-o perioadă dificilă. La turneul de la Indian Wells (California), în urmă cu două săptămâni, ea a izbucnit în lacrimi în mod inexplicabil, în timpul meciului cu kazaha Elena Rîbakina, pe care l-a încheiat cu o înfrângere (3-6, 4-6).

Arezenka şi-a închis apoi conturile pe reţelele de socializare şi nu a reapărut până vineri la Miami, unde a luptat din greu pentru a o învinge în trei seturi, 6-4, 2-6, 7-6 (7/5), pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (54 WTA), în primul tur.

"Sper să iau o pauză şi să fiu capabilă să revin", a mai scris Azarenka, adăugând: "Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat".

Belarusa, care, la fel ca şi compatrioţii săi şi jucătorii ruşi, participă la competiţii fără menţionarea ţării sale sau reprezentarea drapelului naţional, conform unei directive a autorităţilor tenisului, ca răspuns la războiul din Ucraina, a fost unul dintre puţinii sportivi din ţara sa care au condamnat acest conflict iniţiat de Vladimir Putin.

Linda Fruhvirtova (16 ani), ocupanta locului 297 mondial şi beneficiara unui wild-card, a devenit cea mai tânără jucătoare are a ajuns în optimile de finală la Miami, după Maria Şarapova şi Tatiana Golovin în 2004. Ea o va avea ca adversară în meciul următor pe una dintre favoritele competiţiei, spaniola Paula Badosa (nr. 6).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria