Tenis: Bianca Andreescu, eliminată în optimile de finală la US Open

Tenis: Bianca Andreescu, eliminată în optimile de finală la US Open

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, favorita numărul 6, a fost eliminată în optimile de finală la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al sezonului din tenisul profesionist, fiind învinsă în trei seturi, 6-7 (2/7), 7-6 (8/6), 6-3, de grecoaica Maria Sakkari, într-o partidă disputată luni la New York.

Sakkari, cap de serie numărul 17, s-a impus la capătul unei bătălii care a durat 3 ore şi 30 de minute, încheiată la ora locală 2:13, fiind pentru prima oară în istoria competiţiei de la Flushing Meadows când un meci de simplu feminin se încheie atât de târziu.

Grecoaica a reuşit să-şi ia cu această ocazie revanşa după eşecul suferit în faţa Biancăi Andreescu în semifinalele turneului Miami Open, la precedenta lor confruntare din acest an, în primăvară.


Foto: (c) JASON SZENES/EPA

Maria Sakkari a pus, totodată, capăt unei serii de zece meciuri fără înfrângere reuşită de Andreescu la US Open, unde a reprezentanta "frunzei de arţar" a cucerit trofeul în 2019.

Următoarea adversară a lui Sakkari va fi Karolina Pliskova din Cehia, favorita numărul 4, care a eliminat-o în două seturi, 7-5, 6-4, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (nr.14).
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...