Tenis: Bjorn Borg - Nadal este cel mai bun jucător pe zgură din istorie

Tenis: Bjorn Borg - Nadal este cel mai bun jucător pe zgură din istorie

Legendarul tenisman suedez Bjorn Borg îl consideră pe Rafael Nadal cel mai bun jucător din istorie pe zgură, după ce duminică ibericul a câștigat al 10-la său trofeu la Roland Garros în finala cu elvețianul Stanislas Wawrinka (6-2, 6-3, 6-1), relatează presa scandinavă.

''Niciodată nu am văzut pe cineva să joace așa de bine în finală la Paris. Este cel mai bun jucător pe zgură din istorie'', a declarat pentru ziarul Aftonbladet fostul campion suedez, care a deținut recordul de succese la Roland Garros (6), până în 2012, când a fost depășit de Nadal.

Bjorn Borg a adăugat că Nadal nu a arătat puncte slabe pe zgură și a jucat fiecare minge ca și cum era de meci: ''L-am urmărit la televizor. E incredibil că Nadal poate juca așa, iar adversarul său nu era unul slab în niciun caz. Nimeni nu credea că putea reveni, dar a reușit. Să câștigi în acest mod după problemele cu accidentările este fantastic. Nu se poate juca un tenis mai perfect, este imposibil. Am fost atât de impresionat de Nadal''.

În drumul său spre titlu , Nadal nu a pierdut niciun set anul acesta la Paris, performanță care a mai realizat-o în 2008 și 2010.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina