Tenis: Boris Becker are datorii uriașe de returnat (presa germană)

Tenis: Boris Becker are datorii uriașe de returnat (presa germană)

Fosta legendă a tenisului mondial, germanul Boris Becker, se confruntă cu cereri de rambursare ale unor datorii în cuantum de 61 milioane de euro (71,6 milioane de dolari SUA), scrie presa germană cu referire la procedurile britanice de declarare a falimentului.

Becker a fost declarat în stare de faliment, în urmă cu trei luni, de o instanță din Londra. Potrivit rapoartelor, fosta stea a tenisului ar urma să scoată la licitație trofeele de la Wimbledon în încercarea de a strânge fonduri, în condițiile în care s-ar putea confrunta cu noi cereri de la debitori.

Media germană citează rapoarte ale firmei financiare Smith & Williamson care a calculat datoriile lui Becker la 61 milioane euro.

În luna iulie, o instanță elvețiană a decis că Boris Becker, căruia un partener de afaceri elvețian i-a cerut returnarea unei sume de 36,5 milioane euro, nu va face obiectul unei urmăriri în justiție în Elveția.

Tribunalul cantonal din Zug a răspuns la plângerea formulată de Hans-Dieter Cleven, un fost asociat în afaceri al triplului campion de la Wimbledon (1985, 1986 și 1989).

Conform agenției elvețiene ATS, tribunalul a respins atunci cererea omului de afaceri, apreciind că rezilierea împrumutului nu a fost notificată din punct de vedere legal.

Problemele financiare ale legendei tenisului german Boris Becker s-au accentuat odată cu solicitarea de rambursare a 36,5 milioane euro din partea fostului partener elvețian de afaceri.

Firma elvețiană, care a făcut parte din compania ce patrona fabricantul de echipament sportiv Volkl sau grupul de distribuție Metro, a indicat că reclamă 40 de milioane de franci elvețieni (36,5 milioane euro), reprezentând restanțe. Aceasta a precizat, prin intermediul comunicatului, că fostul jucător de tenis (49 ani), care comentează turneul de la Wimbledon pentru BBC, nu și-a onorat termenele pentru a rambursa această sumă.

Omul de afaceri nu a precizat originea acestei sume, dar a fost asociat pentru diverse proiecte cu Boris Becker, în special în anii '90, fiind într-un timp consilierul său financiar în Elveția. De asemenea, fostul partener de afaceri al germanului a precizat că l-a crezut pe cuvânt pe fostul multiplu câștigător de la Wimbledon (1985, 1986 și 1989), care a respins recent orice idee de faliment în presa germană și a asigurat că poate face față obligațiilor sale financiare.

Avocatul fostului tenisman, Christian-Oliver Moser, respinsese ca nefondată cererea antreprenorului elvețian.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD