Tenis: Carlos Alcaraz ''seamănă cu mine când aveam 18 ani'', afirmă Rafael Nadal

Tenis: Carlos Alcaraz ''seamănă cu mine când aveam 18 ani'', afirmă Rafael Nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (21) cucerite pe parcursul carierei, a avut numai cuvinte de laudă la adresa tânărului său compatriot Carlos Alcaraz (18 ani), pe care urmează să-l înfrunte în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (Statele Unite).


Foto: (c) RAY ACEVEDO/EPA


"Carlos are toate ingredientele. Are pasiune şi este suficient de umil ca să muncească din greu. E un tip bun. Îmi aminteşte de mine când aveam 17 sau 18 ani. Cred că este de neoprit în ceea ce priveşte cariera sa", a spus Nadal, citat de agenţia EFE.

Fostul lider al clasamentului ATP s-a declarat convins că Alcaraz va fi "un mare rival" în duelul pentru calificarea în finala competiţiei din California, precum şi în sezonul pe zgură care va debuta în scurt timp.

"La modul egoist, cred că este grozav, sincer, să ai o vedetă ca el, din ţara mea, pentru că suntem (în Spania) iubitori de tenis şi ne vom bucura în continuare de un jucător incredibil ca el, pentru mulţi ani", a mai spus Nadal. El a asigurat că îi doreşte "ce este mai bun" lui Alcaraz, dar a glumit adăugând că urările sale de bine pentru tânărul jucător nu includ şi duelul lor de sâmbătă, din semifinalele turneului de la Indian Wells.

Rafael Nadal (35 ani) este neînvins de la debutul acestui sezon, reuşind să câştige 19 meciuri consecutive şi să cucerească trei trofee, la Melbourne Summer Set, Australian Open şi Acapulco.

Joi, în sferturile de finală de la Indian Wells, Rafael Nadal l-a învins cu 7-6 (0), 5-7, 6-4 pe australianul Nick Kyrgios, în timp ce Carlos Alcaraz a dispus cu 6-4, 6-3 de britanicul Cameron Norrie, campionul en titre.

Nadal şi Alcaraz s-au mai întâlnit o singură dată până acum în circuitul profesionist, anul trecut la Mastersul 1.000 ATP de la Madrid, victoria revenindu-i lui Nadal (6-1, 6-2).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale