Tenis: Chris Evert, șocată de victoria Jelenei Ostapenko la Roland Garros

Tenis: Chris Evert, șocată de victoria Jelenei Ostapenko la Roland Garros

Fosta mare jucătoare americană de tenis Chris Evert s-a arătat șocată de victoria Jelenei Ostapenko în fața româncei Simona Halep, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, dar consideră că ambele jucătoare sunt campioane.

''Un pic șocată văzând-o evoluția strălucitoare a Jelenei Ostapenko împotriva Simonei Halep... Simona a arătat grație după înfrângere. Amândouă sunt campioane'', a scris Evert (62 ani) pe Twitter . Americanca a cucerit 18 titluri de Mare Șlem în carieră, dintre care 7 la Roland Garros (1974, 1975, 1979, 1980, 1983, 1985, 1986).

Tenismanul Marius Copil, învins sâmbătă în semifinale la Surbiton (Marea Britanie), a afirmat că astăzi nu a fost ziua sa și a Simonei.

''Astăzi nu a fost ziua noastră, însă Simona Halep a fost la un pas de a fi noul lider mondial al tenisului feminin. Felicitări, Simona! Suntem alături de tine'', a scris Copil pe Facebook .

Scrimera Ana-Maria Popescu (ex-Brânză), campioană olimpică la Rio în proba de spadă cu echipa, a comentat și ea finala de la Roland Garros: '''Inconștiența' vârstei și 'tupeul' au câștigat în fața experienței... Am trecut prin ambele etape: La 18 ani câștigam medalia de bronz la CM de seniori, învingând-o în sferturi pe Oxana Ermakova (Rusia) — campioana mondiala en titre... În 2013, pierdeam în sferturi în fata Juliei Beljaeva (Estonia), o tânără speranță, cea care avea să câștige medalia de aur în acel an... E vorba de momente. Speram ca acesta să fie al Simonei și n-a fost... Dragă Simona, consumă momentul, supără-te, ceartă-te și revino cu bucurie pe teren! Noi suntem aici, te așteptăm''.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko (47 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-3, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului. Halep a condus cu 1-0 la seturi, a avut 3-0 în setul al doilea și 3-1 în decisiv, dar nu a reușit să își păstreze acest avantaj și s-a înclinat după o oră și 59 de minute.

Jucătoarea română a ratat pentru a doua oară titlul la Roland Garros , după ce în 2014 a fost întrecută în ultimul act de rusoaica Maria Șarapova, cu 6-4, 6-7, 6-4.

Halep, care de luni va fi numărul doi mondial, s-a ales cu 1.060.000 euro și 1.300 de puncte WTA, iar câștigătoarea a fost recompensată cu 2.100.000 euro și 2.000 de puncte WTA

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”