Tenis: Coco Gauff a câștigat pentru prima oară un titlu de Mare Șlem, Us Open

Tenis: Coco Gauff a câștigat pentru prima oară un titlu de Mare Șlem, Us Open

Tenismena americană Coco Gauff (19 ani) a cucerit primul titlu de Mare Șlem din cariera sa, la New York, după ce a învins-o pe belarusa Arina Sabelenka, în trei seturi, cu 2-6, 6-3, 6-2, în finala turneului US Open, scrie Agerpres.

Tenis FOTO: Getty Images

Gauff, numărul șase mondial, finalistă în competiția Roland Garros în 2022, nu a depășit până acum sferturile de finală la Flushing Meadows. Ea va urca pe locul al treilea în clasamentul publicat luni, aceasta fiind cea mai bună clasare din întreaga carieră.

Arina Sabalenka (25 ani) va deveni lider mondial în premieră, în ciuda înfrângerii sale. Aceasta a disputat prima finală la New York, după două semifinale jucate la fostele ediții.

Gauff este cea mai tânără jucătoare din america care câştigă turneul US Open de la Serena Williams în 1999, când a obţinut și primul său trofeu la Flushing Meadows dintr-un total de şase.

Coco a încheiat în forță turneul american în care a cucerit titluri la Washington şi Cincinnati, ultimul după ce a învins-o pe liderul mondial Iga Swiatek în semifinale. Jucătoarea din Belarus, Arina Sabalenka, a avut mai multe lovituri direct câştigătoare, 25-13, dar a făcut şi mult mai multe erori neforţate, 46-19. Gauff s-a ales cu un premiu de 3 milioane de dolari, iar Sabalenka a primit 1,5 milioane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat