Tenis: COSR a felicitat-o pe Emma Răducanu pentru succesul de la US Open

Tenis: COSR a felicitat-o pe Emma Răducanu pentru succesul de la US Open

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) i-a adresat un mesaj de felicitare jucătoarei britanice de tenis Emma Răducanu, care a câştigat sâmbătă US Open , ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

"Felicitări, Emma Răducanu! Ne-ai arătat că în sport orice e posibil! Trăieşte momentul, păstrează sentimentul, împarte visul! Team Romania întregeşte lista celor care te felicită pentru sinceritatea, bucuria şi încrederea arătată pe terenul de tenis. US Open are o nouă campioană cu rădăcini româneşti, valoroasă şi frumoasă!", a scris COSR în mesajul său.

Emma Răducanu (18 ani) al cărei tată este român, a învins-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe canadianca Leylah Fernandez în finala de la New York. Cu această ocazie, ea a devenit prima jucătoare de tenis (atât la masculin, cât şi la feminin) care a reuşit să câştige un Grand Slam venind din calificări. fiind şi cea mai tânără jucătoare care câştigă un turneu major după Maria Şarapova (Wimbledon 2004).

De asemenea, Emma Răducanu este prima jucătoare din Marea Britanie care triumfă într-un turneu de Mare Şlem, după Virginia Wade în 1977, reuşind această performanţă fără să piardă niciun set pe parcursul actualei ediţii de la US Open.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!