Tenis: COSR a felicitat-o pe Emma Răducanu pentru succesul de la US Open

Tenis: COSR a felicitat-o pe Emma Răducanu pentru succesul de la US Open

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) i-a adresat un mesaj de felicitare jucătoarei britanice de tenis Emma Răducanu, care a câştigat sâmbătă US Open , ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

"Felicitări, Emma Răducanu! Ne-ai arătat că în sport orice e posibil! Trăieşte momentul, păstrează sentimentul, împarte visul! Team Romania întregeşte lista celor care te felicită pentru sinceritatea, bucuria şi încrederea arătată pe terenul de tenis. US Open are o nouă campioană cu rădăcini româneşti, valoroasă şi frumoasă!", a scris COSR în mesajul său.

Emma Răducanu (18 ani) al cărei tată este român, a învins-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe canadianca Leylah Fernandez în finala de la New York. Cu această ocazie, ea a devenit prima jucătoare de tenis (atât la masculin, cât şi la feminin) care a reuşit să câştige un Grand Slam venind din calificări. fiind şi cea mai tânără jucătoare care câştigă un turneu major după Maria Şarapova (Wimbledon 2004).

De asemenea, Emma Răducanu este prima jucătoare din Marea Britanie care triumfă într-un turneu de Mare Şlem, după Virginia Wade în 1977, reuşind această performanţă fără să piardă niciun set pe parcursul actualei ediţii de la US Open.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”