Tenis de masă: Cristian Pletea şi-a asigurat o medalie la Mondialele de juniori

Tenis de masă: Cristian Pletea şi-a asigurat o medalie la Mondialele de juniori

Jucătorul român Cristian Pletea şi-a asigurat o medalie în proba masculină de simplu la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Bendigo (Australia), sâmbătă, după ce s-a calificat în semifinale.

Pletea l-a învins în optimi pe taiwanezul Hsin-Yang Li cu 4-0 (11-6, 11-8, 11-4, 11-3), iar în sferturi l-a întrecut pe chinezul Heyi Yu cu 4-0 (12-10, 13-11, 11-9, 11-7), la capătul unui meci cu schimburi incredibile de mingi. Adversarul său din semifinale va fi u alt chinez, Haidong Xu.

Rareş Şipoş a fost învins în optimi de japonezul Yukiya Uda cu 4-1.

Aproape de medalie au fost Cristian Pletea şi Rareş Şipoş la dublu masculin, unde au fost învinşi în sferturile de finală de ruşii Maksim Grebnev/Lev Kaţman cu 3-2 (11-6, 7-11, 11-9, 7-11, 11-8). Cei doi români au câştigat în şaisprezecimi în faţa indienilor Jeet Chandra/Snehit Suravajjula cu 3-2 şi în optimi în faţa italienilor Matteo Mutti/Carlo Rossi cu 3-0.

La simplu feminin, Andreea Dragoman a pierdut în optimi în faţa taiwanezei Pei-Ling Su cu 2-4.

La dublu masculin, Cristian Chiriţă şi Dragoş Florin Oprea au fost învinşi cu 3-0 de polonezii Artur Grela/Samuel Kulczycki.

În proba feminină de dublu, Andreea Huduşan şi Elena Zaharia au cedat în şaisprezecimi cu 1-3 în faţa rusoaicelor Anastasia Koliş/Maria Tailakova. Andreea Dragoman şi Tania Plăian au câştigat în şaisprezecimi în faţa perechii canadieneYu-Hsan Chen/Kelly Fei Zhao cu 3-1, dar au pierdut în optimi în faţa americancelor Amy Wang/Crystal Wang cu 2-3.

La dublu mixt, Şipoş şi Plăian au pierdut în optimi la taiwanezii Yi-Hsin Feng/Pei-Ling Su cu 0-3, iar Pletea şi Dragoman au fost învinşi de chinezii Haidong Xu/Yuhan Guo.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcăria din Grecia

2 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

3 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

4 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“

5 EBA, în costum de baie de 600 de euro