Tenis: Djokovic s-a antrenat pe terenul central al Openului Australiei

Tenis: Djokovic s-a antrenat pe terenul central al Openului Australiei

Tenismanul sârb Novak Djokovic s-a antrenat marţi pe terenul central al Openului Australiei, Rod Laver Arena, la o zi după victoria obţinută în justiţie împotriva deciziei guvernului australian de a-i anula viza de intrare, însă participarea sa la primul turneu de Mare Şlem al anului este în continuare în suspans, scrie AFP.

Numărul unu mondial, care visează să câştige la Melbourne al 21-lea său titlu de Grand Slam, şi-a făcut încălzirea într-o sală de fitness înainte de a intra în zona rezervată jucătorilor, îndreptându-se către trenul central, cu şase zile înaintea debutului competiţiei.

" Am venit aici pentru a disputa unul dintre turneele cele mai importante, în faţa unor spectatori incredibili ", a scris sârbul, nevaccinat împotriva Covid-19, luni, pe contul său de Instagram, sub o fotografie în care apare alături de echipa sa, pe terenul central de la Melbourne Park.

Însă, cu o săptămână înaintea startului turneului (17-30 ianuarie), Christopher Tran, un avocat al guvernului australian, a avertizat că autorităţile de la Canberra pot în continuare decide să-l expulzeze pe jucător, ceea ce i-ar putea aduce lui Djokovic o interdicţie de intrare pe teritoriul Australiei timp de trei ani.

Un purtător de cuvânt al ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că acesta ia în considerare o anulare a vizei lui Djokovic, utilizând puterile sale ministeriale, dar a refuzat să ofere mai multe detalii, din motive juridice.

Judecătorul australian Anthony Kelly a ordonat luni eliberarea jucătorului sârb din centrul unde se afla izolat de la sosirea sa la Melbourne. Djokovic, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre, a fost reţinut la sosirea sa în "Ţara Cangurilor", la jumătatea săptămânii trecute, iar viza sa de intrare, susţinută de o scutire medicală de la cerinţele de vaccinare impuse de autorităţile de la Antipozi, a fost revocată.AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?