Tenis: Doi arbitri acuzați de corupție, suspendați de ITF

Tenis: Doi arbitri acuzați de corupție, suspendați de ITF

Doi arbitri de tenis acuzați de corupție au fost suspendați, iar alți patru fac obiectul unor investigații, a anunțat marți federația internațională (ITF), confirmând o informație din The Guardian. Kazahul Kiril Parfenov a fost suspendat pe viață în februarie 2015 după ce a contactat un oficial în vederea ''manipulării rezultatului unor meciuri'', a explicat ITF într-un comunicat comun cu Tennis Integrity Unit (TIU).

Croatul Denis Pitner a primit la rândul său o pedeapsă de un an în luna august după ce a transmis unui antrenor o informație privind sănătatea unui jucător și a pariat pe meciuri.

Potrivit cotidianului britanic care a dezvăluit afacerea, faptele s-au produs în circuitul Futures Tour, cel mai de jos nivel al tenisului profesionist, la turnee din Europa de Est.

Aceste dezvăluiri apar după cele făcute de la BBC și de la BuzzFeed, înaintea debutului Openului Australiei în ianuarie, despre suspiciuni de meciuri trucate.

''Pentru a nu cauza niciun prejudiciu în vederea următoarelor audieri, noi nu putem să facem nicio dezvăluire publică asupra naturii sau a detaliilor'' anchetelor ce îi implică pe ceilalți patru oficiali, adaugă comunicatul. ''Dacă unul dintre oficiali va fi găsit vinovat, acest lucru va fi anunțat public''.

Potrivit The Guardian, aceste persoane au întârziat în mod voit să valideze punctele pe tabletele lor la meciuri pe care le supervizau pentru a permite pariorilor să-și plaseze miza știind deja ceea ce s-a întâmplat. Unii chiar i-ar fi prevenit direct pe complici între punct și validarea sa.

De la un acord încheiat în 2012 între ITF și societatea Sportradar, este posibil să se parieze ''live'' la meciuri minore din circuit.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sun…

3 Ceva mai penibil nu există...

4 Așa o fi?

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește