Tenis: Doi arbitri acuzați de corupție, suspendați de ITF

Tenis: Doi arbitri acuzați de corupție, suspendați de ITF

Doi arbitri de tenis acuzați de corupție au fost suspendați, iar alți patru fac obiectul unor investigații, a anunțat marți federația internațională (ITF), confirmând o informație din The Guardian. Kazahul Kiril Parfenov a fost suspendat pe viață în februarie 2015 după ce a contactat un oficial în vederea ''manipulării rezultatului unor meciuri'', a explicat ITF într-un comunicat comun cu Tennis Integrity Unit (TIU).

Croatul Denis Pitner a primit la rândul său o pedeapsă de un an în luna august după ce a transmis unui antrenor o informație privind sănătatea unui jucător și a pariat pe meciuri.

Potrivit cotidianului britanic care a dezvăluit afacerea, faptele s-au produs în circuitul Futures Tour, cel mai de jos nivel al tenisului profesionist, la turnee din Europa de Est.

Aceste dezvăluiri apar după cele făcute de la BBC și de la BuzzFeed, înaintea debutului Openului Australiei în ianuarie, despre suspiciuni de meciuri trucate.

''Pentru a nu cauza niciun prejudiciu în vederea următoarelor audieri, noi nu putem să facem nicio dezvăluire publică asupra naturii sau a detaliilor'' anchetelor ce îi implică pe ceilalți patru oficiali, adaugă comunicatul. ''Dacă unul dintre oficiali va fi găsit vinovat, acest lucru va fi anunțat public''.

Potrivit The Guardian, aceste persoane au întârziat în mod voit să valideze punctele pe tabletele lor la meciuri pe care le supervizau pentru a permite pariorilor să-și plaseze miza știind deja ceea ce s-a întâmplat. Unii chiar i-ar fi prevenit direct pe complici între punct și validarea sa.

De la un acord încheiat în 2012 între ITF și societatea Sportradar, este posibil să se parieze ''live'' la meciuri minore din circuit.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro