Tenis: Elena Vesnina a cucerit trofeul la Indian Wells (WTA)

Tenis: Elena Vesnina a cucerit trofeul la Indian Wells (WTA)

Jucătoarea rusă de tenis Elena Vesnina a câștigat cel mai important trofeu din cariera sa, după ce a reușit să o învingă în trei seturi, 6-7 (6/8), 7-5, 6-4, pe compatrioata sa Svetlana Kuznețova, duminică, la capătul unei finale-maraton a turneului WTA de la Indian Wells (Statele Unite), dotat cu premii totale de 6.993.450 de dolari.

Partida, disputată pe o temperatură de 30 grade Celsius, a durat trei ore și un minut, fiind cea mai lungă finală din istoria competiției californiene,

Grație acestui succes, Vesnina (30 ani) și-a trecut în palmares al treilea titlu WTA la simplu, urcând totodată pe locul 13 în ierarhia mondială, cel mai bun pe care l-a atins până acum în cursul carierei sale.

"Doar un titlu de Mare Șlem este mai important decât un titlu cucerit aici, ceea ce este extraordinar", a subliniat Elena Vesnina, campioană olimpică la dublu, cu ocazia Jocurilor 2016 de la Rio.

Svetlana Kuznețova, locul 7 WTA, care va împlini 32 de ani în luna iunie, rămâne în schimb cu 17 titluri WTA la simplu, fiind învinsă pentru a treia oară în cariera sa într-o finală la Indian Wells, după cele pierdute la edițiile din 2007 și 2008.

"Nu m-am simțit pe bine pe teren, pentru că ea a fost foarte agresivă", a declarat Kuznețova, în al cărei palmares figurează două titluri de Grand Slam, cucerite la US Open (2004) și Roland Garros (2009).

Elena Vesnina a obținut cu această ocazie a doua sa victorie în fața Svetlanei Kuznețova, pe care o mai întâlnise anterior de două ori în circuitul feminin.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...