Tenis: Elina Svitolina a câştigat Turneul Campioanelor de la Singapore

Tenis: Elina Svitolina a câştigat Turneul Campioanelor de la Singapore

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina a câştigat ediţia din acest an a Turneului Campioanelor, dotat cu premii totale în valoare de 7 milioane dolari, în finala căruia a învins-o în trei seturi, 3-6, 6-2, 6-2, pe americanca Sloane Stephens, duminică la Singapore.

Svitolina, favorita numărul 6 a competiţiei, s-a impus după 2 ore şi 23 minute de joc în duelul cu Stephens (nr. 5), cucerind trofeul la cea de-a doua sa participare la competiţia de final de sezon din circuitul feminin.

Acesta este cel mai important succes din cariera ucrainencei, care vine după o săptămână perfectă la Singapore, unde a reuşit să-şi învingă toate adversarele.

În vârstă de 24 ani, Elina Svitolina a cucerit trei titluri WTA pe parcursul acestui sezon, la Brisbane, Dubai şi Roma.

La Singapore, ea a câştigat toate cele trei partide din grupa sa, cu Petra Kvitova, Karolina Pliskova (ambele din Cehia) şi Caroline Wozniacki (Danemarca), înainte de a se impune în semifinale în faţa olandezei Kiki Bertens, cea care a înlocuit-o la Turneul Campioanelor pe românca Simona Halep, numărul unu mondial, nevoită să declare forfait din cauza problemelor la spate.

Câştigătoarea competiţiei de la Singapore a fost recompensată cu un cec în valoare de 1.750.000 dolari şi 750 puncte WTA, în timp ce finalista a primit un cec de 590.000 de dolari şi 330 de puncte WTA. AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...