Tenis: Elise Mertens s-a calificat în semifinalele Openului Australiei, la prima sa participare

Tenis: Elise Mertens s-a calificat în semifinalele Openului Australiei, la prima sa participare

Jucătoarea belgiană de tenis Elise Mertens, ocupanta locului 37 în clasamentul WTA, s-a calificat în semifinalele Openului Australiei la prima sa participare la această competiţie de Mare Şlem, după ce a reuşit să o învingă în două seturi, 6-4, 6-0, pe ucraineanca Elina Svitolina, favorita numărul 4, într-o partidă disputată marţi la Melbourne.

Mertens, în vârstă de 22 ani, a evoluat până acum la doar patru turnee de Grand Slam, fiind învinsă de trei ori în primul tur şi o dată în turul al treilea. Ea se va lupta pentru un loc în finală cu câştigătoarea partidei dintre daneza Caroline Wozniacki (numărul 2 mondial) şi spaniola Carla Suarez (nr.39).

Ultima belgiancă semifinalistă la Melbourne a fost Kim Clijsters, în academia căreia s-a antrenat Elise Mertens în ultimii trei ani.

Ajutată de un tablou relativ favorabil până în sferturile de finală, Mertens a reuşit acum o performanţă majoră, obţinând primul succes în faţa unei jucătoare din top 5 WTA.

Înaintea participării la Openul Australiei, Elise Mertens a câştigat turneul WTA de la Hobart, în finala căruia a învins-o pe românca Mihaela Buzărnescu (6-1, 4-6, 6-3).
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…