Tenis: Elveţianul Stan Wawrinka, eliminat în primul tur al turneului Masters 1.000 de la Monte Carlo (ATP)

Tenis: Elveţianul Stan Wawrinka, eliminat în primul tur al turneului Masters 1.000 de la Monte Carlo (ATP)

Jucătorul elveţian de tenis Stan Wawrinka (236 ATP), fost numărul 3 mondial, a fost eliminat în primul tur al turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu premii totale de 5.415.410 euro, după ce a cedat în trei seturi, 3-6, 7-5, 6-2, în faţa kazahului Alexander Bublik (36 ATP).

Kazahul s-a impus după 2 ore şi 8 minute de joc, în care a reuşit 14 aşi dar în care a comis şi 11 duble greşeli.

Bublik va juca în turul al doilea împotriva învingătorului din partida care-i opune pe spaniolul Pablo Carreno-Busta (19 ATP, favorit nr. 16) şi argentinianul Sebastian Baez (66 ATP).

În vârstă de 37 ani, Wawrinka a suferit o leziune la picior, la începutul lui 2021, fiind supus ulterior unei intervenţii chirurgicale, în luna martie aceluiaşi an. El a avut nevoie de o nouă operaţie, trei luni mai târziu.

Jucătorul din Ţara Cantoanelor a participat luna trecută la un turneu de categoria Challenger, care a avut loc la Mallorca (Spania), unde a fost eliminat în primul tur. El a declarat atunci că au fost momente în care a crezut că nu va mai putea reveni niciodată în competiţie.

"Desigur, au fost aceste întrebări în mintea mea. Mi-a fost teamă că lucrurile nu vor decurge aşa cum mi-am dorit, iar când ai acele momente grele, ştii că trebuie să treci oricum prin perioada de recuperare pentru a putea trăi o viaţă normală zi de zi. Aşa că în mintea mea, într-un fel sau altul, ştiam că vreau să revin. Poate doar să spun la revedere, dacă durerile persistau, dar până acum lucrurile decurg bine", a spus Wawrinka.

Elveţianul, aflat acum pe locul 236 în clasamentul mondial, îl va înfrunta luni pe kazahul Aleksandr Bublik în primul tur al turneului pe zgură de la Monte Carlo.

Fost număr trei mondial, Stan Wawrinka are în palmares trei titluri de Mare Şlem (Openul Australiei 2014, Roland Garros 2015 şi US Open 2016). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...