Tenis: Emma Răducanu, calificată în sferturile de finală la US Open

Tenis: Emma Răducanu, calificată în sferturile de finală la US Open

Tânăra jucătoare britanică Emma Răducanu (18 ani) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis US Open, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-1, pe americanca Shelby Rogers, luni la New York.

Răducanu, aflată pe locul 150 în clasamentul mondial, continuă astfel să impresioneze la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, la care participă şi în premieră, reuşind un parcurs fără greşeală până acum. Înaintea sa, doar americanca Barbara Gerken, în 1981, şi estoniana Kaia Kanepi, în 2017, au mai atins această fază a competiţiei, venind din calificări.

Britanica, născută în Canada dintr-o mamă chineză şi un tată român, nu i-a lăsat nicio speranţă lui Rogers, cea care a eliminat-o în turul precedent pe australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial.


Foto: (c) JOHN G MABANGLO / EPA


Răducanu o va avea ca adversară în meciul următor pe elveţianca Belinda Bencic, campioana olimpică de la Tokyo şi semifinalistă la US Open în 2019, care a trecut în sferturi de poloneza Iga Swiatek.

Rezultate - optimi de finală:


Emma Răducanu (Marea Britanie) - Shelby Rogers (SUA) 6-2, 6-1
Belinda Bencic (Elveţia/N.11) - Iga Swiatek (Polonia/N.7) 7-6 (14/12), 6-3
Karolina Pliskova (Cehia/N.4) - Anastasia Pavliucenkova (Rusia/N.14) 7-5, 6-4


AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...