Tenis: Emma Răducanu, laureatea US Open, invitată la turneul WTA 1.000 de la Indian Wells

Tenis: Emma Răducanu, laureatea US Open, invitată la turneul WTA 1.000 de la Indian Wells

Tânăra jucătoare britanică Emma Răducanu, recenta câştigătoare a US Open, a fost invitată la turneul de tenis la Indian Wells (California), competiţie de categoria WTA 1.000, care va avea loc în perioada 4-17 octombrie, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

"Răducanu, care a impresionat lumea tenisului la Flushing Meadows, la începutul acestei luni, devenind prima jucătoare venită din calificări care a câştigat un titlu de Grand Slam, va căuta să-şi continue sezonul de vis prin prezenţa sa la Indian Wells", se precizează într-un comunicat.

Răducanu (18 ani), al cărei tată este român, era aproape necunoscută în lumea tenisului până luna trecută, când a reuşit să câştige US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al sezonului, la prima sa participare, impunându-se în două seturi în toate cele 10 meciuri disputate. Înaintea ei, ultima jucătoare care cucerit trofeul la New York fără să piardă niciun set a fost americanca Serena Williams, în 2014.

Cea mai tânără câştigătoare de Grand Slam după rusoaica Maria Şarapova, victorioasă la Wimbledon în 2004, când avea doar 17 ani, Răducanu a urcat de pe locul 150 pe 22 în ierarhia WTA, după ce a învins-o în finală pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani), o altă senzaţie a turneului newyorkez.

Fernandez va participa, la rândul ei, la turneul de la Indian Wells, programat iniţial în luna martie, dar amânat până în toamnă din cauza pandemiei de Covid-19. Cele două protagoniste de la US Open vor încerca să confirme existenţa unui suflu nou în circuitul feminin, în condiţiile absenţei de la competiţia californiană a unora dintre cele mai titrate jucătoare, precum americanca Serena Williams, australianca Ashleigh Barty (numărul unu mondial) şi japoneza Naomi Osaka.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria